Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι από την Αστυνομία στην περιοχή της Σητείας

 

Εντατικοποιημένοι θα είναι στην διάρκεια της εορταστικής περιόδου οι έλεγχοι των Αστυνομικών Αρχών Σητείας προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα συμβάντα. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας κ. Γιώργος Μάλιος εστίασε στην αναγκαιότητα τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων ώστε να εξακολουθήσει να υφίσταται η καλή εικόνα που έχει ως τώρα η περιοχή.

«Ήταν», ανέφερε, «κι εξακολουθεί να είναι μία ιδιαίτερη χρονιά στην διάρκεια της οποίας ο κόσμος βίωσε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Το 2020 είναι μία χρονιά που επισκιάστηκε κατά κάποιο τρόπο από την επιδημία του κορονοϊού. Η ζωή μας έχει αλλάξει αυτή την χρονιά ριζικά. Μοιραία επηρεάστηκε και η δική μας τοπική κοινωνία καθώς και η λειτουργία όλων των υπηρεσιών, όπως και όλα τα επαγγέλματα».

Έτσι ένα μεγάλο βάρος των ελέγχων επωμίστηκε η Αστυνομία και η Υπηρεσία αντίστοιχα της Σητείας. «Σε αυτό βέβαια είχαμε σύμμαχο την τοπική κοινωνία, η οποία -όπως έχω αναφέρει- επανειλημμένα στην συντριπτική της πλειοψηφία ανταποκρίνεται εξ αρχής στην εφαρμογή των μέτρων, πειθαρχεί και ίσως σε αυτό να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό ο μικρός αριθμός κρουσμάτων που είχαμε από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα στην περιοχή. Ειδικά τώρα στο δεύτερο κύμα που είναι πιο έντονο και οι περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας για την μέχρι τώρα στάση που έχουν κρατήσει, η οποία είναι αρκετά υπεύθυνη. Υπάρχει μία μικρή μειοψηφία που διαφοροποιείται, αλλά αυτό δεν αναιρεί το έργο και την προσπάθεια των υπολοίπων που έχει καταβληθεί μέχρι στιγμής. Έργο δικό μας είναι να κάνουμε αυτή την μειοψηφία να συμμορφωθεί, να τηρήσει τα μέτρα και στην ουσία να προστατέψουμε όλους τους πολίτες».

Οι ιδιαίτερες συνθήκες της τρέχουσας χρονιάς επηρέασαν, όπως ήταν αναμενόμενο, και την λειτουργία της Υπηρεσίας, που κατά ένα μεγάλο ποσοστό επικεντρώθηκε στην διενέργεια ελέγχων για την αποφυγή διασποράς του covid. Αισίως συμπληρώνονται πέντε μήνες κατά τους οποίους ισχύουν περιοριστικά μέτρα για την κυκλοφορία πολιτών. «Αυτά», συνέχισε ο κ. Μάλιος, «είχα ως αποτέλεσμα και τον περιορισμό της κίνησης στο Δήμο Σητείας.

Εξαίρεση υπήρξε κατά την θερινή περίοδο, όπου λόγω των μέτρων, του φόβου ίσως του κόσμου να μετακινηθεί εκτός Κρήτης, σημειώθηκε μία αυξημένη κίνηση στην περιοχή της Σητείας και στους τουριστικούς προορισμούς του Δήμου. Ιδιαίτερα τις ημέρες του Αυγούστου υπήρξε μία πολύ αυξημένη κίνηση. Συμπέσανε τότε και τα πρόσθετα μέτρα με το ωράριο των καταστημάτων. Η Υπηρεσία μας επιφορτίστηκε όλο αυτό το κομμάτι. Θεωρώ ότι αντεπεξήλθαμε με επιτυχία», συμπλήρωσε.

 

Πηγή  : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας