Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του λιμανιού Σητείας

 

Αρκετά ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας υπό την προεδρία του κ. Μιχάλη Αντωνιδάκη.

Όπως αναφέρεται στην ΑΝΑΤΟΛΗ εκφράστηκε η σύμφωνη γνώμη για την υποβολή πρότασης στο Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στον άξονα προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας» με τίτλο «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Όπως ανέφερε ο κ. Αντωνιδάκης, «το πρόγραμμα είναι 100% επιδοτούμενο και αφορά την τοποθέτηση ραμπών ΑΜΕΑ στο Δήμο Σητείας, μία εκ των οποίων και στην αρχή της παραλίας της Σητείας.

Επιπρόσθετα το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου προχώρησε στη συγκρότηση επιτροπών παραλαβής προμήθειας ειδών «υλικών συντήρησης και επισκευής υδραυλικών εγκαταστάσεων του Ταμείου και ειδών στολισμού και φωταγωγήσεων».

Ενέκρινε και τη συμμετοχή στο πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, αιτούμενο την πρόσληψη ακόμη ενός ατόμου γενικών καθηκόντων.

Τέλος, αποφασίστηκε η αντικατάσταση Υπευθύνου Ασφαλείας Λιμενικής Εγκατάστασης.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Αντωνιδάκης ενημέρωσε παράλληλα τα μέλη του Δ.Σ. για την εξέλιξη τρεχόντων θεμάτων, που αφορούν την δράση και λειτουργία του Ταμείου.

«Ενημέρωσα για την ΜΠΕ του λιμανιού, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο έγκρισης. Αυτές τις μέρες αναμένεται συνεδρίαση Επιτροπής στο ΠΕΧΩ και προσπαθούμε ώστε να προλάβουμε και να αποστείλουμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να λάβουμε την τελική έγκριση. Η ΜΠΕ του λιμανιού, όπως έχουμε επισημάνει, είναι βασική προϋπόθεση για να μπορούμε να υλοποιήσουμε κάποια έργα στο λιμάνι το επόμενο διάστημα».

Για τις συμβάσεις

Επίσης ο κ. Αντωνιδάκης ενημέρωσε για την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Λιμενικού Ταμείου στα πλαίσια του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ».

«Έχουμε λάβει -να θυμίσω- έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών ύψους 680.000, που αφορά μελέτες στο λιμένα Σητείας και τα αλιευτικά καταφύγια που υπάρχουν στο Δήμο Σητείας. Επίσης ένα ποσό 20.000 για Τεχνικό Σύμβουλο που θα προωθήσει τα τεχνικά δελτία κλπ. για το έργο. Υπογράψαμε λοιπόν την προγραμματική σύμβαση με το Δήμο, δεδομένου ότι το Ταμείο δεν έχει τεχνική υπηρεσία, προκειμένου να έχουμε υποστήριξη και να προχωρήσουμε το έργο.

Πιστεύουμε ότι εντός του 2021 θα δημοπρατηθεί. Είναι πολύ σημαντικό. Θα γίνουν πολλές μελέτες μέσα από τις οποίες θα μπορούμε να αναβαθμίσουμε και να επεκτείνουμε όλες τις λιμενικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο Δήμο Σητείας».

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας