Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Πολλά κρούσματα εντοπίστηκαν στο Μακρύ Γιαλό


Πολλά κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στο Μακρύ Γιαλό μετά τον έλεγχο που έκαναν οι Κινητές Ομάδες Υγείας Ειδικού σκοπού (ΚΟΜΥ) Λασιθίου, Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας το Σάββατο το πρωί, με υπεύθυνη την κα Αθηνά Καρπούζη (Αναπληρώτρια Συντονίστρια Τομέα ΠΦΥ Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου (ΤοΠΦΥ), Επόπτριας Κινητών Ομάδων Υγείας Ειδικού Σκοπού (ΚΟΜΥ) Νομού Λασιθίου).

Έγιναν 123 δειγματοληψίες εργατών γης από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αριθμός των κρουσμάτων είναι 9.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες δύο ομοεθνείς τους βρέθηκαν θετικοί σε πρόσφατο τεστ covid που έκαναν όταν, την περασμένη Δευτέρα μετέβησαν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, για κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ο ένας εξ αυτών. Για την εβδομάδα που παρέμειναν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ο Δήμος εφοδίασε τους αλλοδαπούς εργάτες με τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του και με φάρμακα, όπως είχε πει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Σύμφωνα πάντως με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ (καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων από τον Μακρύ Γιαλό δεν έχει δηλωθεί ακόμη) ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Κρήτη έπεσε σε μονοψήφιο αριθμό, 9, χωρίς να εμφανίζονται κάποια νέα κρούσματα στο νομό Λασιθίου. Από τα 9 κρούσματα, τα 5 κρούσματα βρίσκονται στην Π.Ε. Ηρακλείου και τα 4 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων.
 
Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας