Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Συστάσεις προς τους φοιτητές να περιορίσουν τις επαφές τους

 

Ηρεμία εξακολουθεί να επικρατεί στην περιοχή της Σητείας λίγα εικοσιτετράωρα πριν τα Χριστούγεννα, καθώς η περιοχή εξακολουθεί να είναι καθαρή σε κρούσματα κορωνοϊού.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ στην ΑΝΑΤΟΛΗ το γεγονός είναι θετικό και σημαντικό, όπως επισημάνθηκε για άλλη μία φορά στην τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου υπό τον συντονισμό του Δημάρχου Σητείας κ. Γιώργου Ζερβάκη. Ωστόσο απαιτείται υπευθυνότητα από όλους για να μην αλλάξουν τα δεδομένα. Εξάλλου τις τελευταίες ημέρες εμφανίζεται μία σχετική χαλαρότητα από μερίδα πολιτών με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί ο αριθμός των παραβάσεων κυρίως στις άσκοπες μετακινήσεις. Οι έλεγχοι των Αστυνομικών Αρχών έχουν εντατικοποιηθεί επίσης στο πλαίσιο εφαρμογής των ισχυόντων μέτρων και όπως αναφέρθηκε, θα πρέπει οι πολίτες να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί στην κατεύθυνση προστασίας της δημόσιας υγείας.

«Έχουμε εισέλθει στην περίοδο των Χριστουγέννων και όλοι θέλουμε να αποφορτιστούμε λίγο από τις δυσκολίες της καθημερινότητας και ιδιαίτερα τα θέματα του κορονοϊού. Είναι δύσκολο, όπως είναι αντιληπτό, ωστόσο είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η περιοχή μας είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Η περιοχή συνεχίζει να είναι αλώβητη. Αν εξαιρέσουμε τα περιστατικά στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού, τα πράγματα πάνε πολύ καλά στο Δήμο μας», ανέφερε μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης.

«Πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί. Αυτή την περίοδο έχουμε τον επαναπατρισμό των φοιτητών μας, των παιδιών που θέλουν να έρθουν στον τόπο τους για να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους. Καταγράφεται απ’ όλους μία διάθεση, μία απαίτηση για την διεξαγωγή μοριακών ή rapid test. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό είναι δύσκολο. Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με δύο ιδιώτες μικροβιολόγους, οι οποίοι προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς και κάναμε τις τελευταίες ημέρες περίπου 20 τεστ στο σύνολό τους αρνητικά στον κορονοϊό. Όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σε καθημερινή βάση.

Συνιστούμε στους φοιτητές μας που έρχονται είτε από το εξωτερικό, είτε από την υπόλοιπη Ελλάδα, τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες, να τηρήσουν τα ενδεδειγμένα μέτρα, να περιορίσουν τις επαφές τους. Να μπορέσουμε την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλοι να μην την επιδεινώσουμε. Μακάρι να κυλήσουν όλα καλά», πρόσθεσε ο κ. Ζερβάκης.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι στο πλαίσιο της επικοινωνίας του Δήμου με την κινητική μονάδα διεξαγωγής τεστ covid, επρόκειτο να γίνουν μοριακά τεστ την προηγούμενη εβδομάδα στην Σητεία, ωστόσο λόγω του προβλήματος στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού τροποποιήθηκε ο προγραμματισμός και αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ημέρες (αν όχι την τρέχουσα, την επόμενη εβδομάδα). Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει την διεξαγωγή τεστ σε μετανάστες που ζουν στη Σητεία στο πλαίσιο του προγράμματος «Πλοηγός» καθώς και σε εργαζόμενους S/M της Σητείας και δομών της περιοχής.

«Οι δυνατότητες, όπως προαναφέρθηκε, είναι πολύ περιορισμένες. Δεν εξαρτάται μόνο το Δήμο. Εμείς δεν έχουμε δυνατότητες, δεν έχουμε το ιατρικό προσωπικό, ούτε μέσω του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” για να εκτελέσουμε τα τεστ.

Να επαναλάβω, πρέπει να εστιάσουμε όλοι στην τήρηση των ενδεικνυόμενων μέτρων, στις αποστάσεις, στην χρήση μάσκας, στον σχολαστικό καθαρισμό των χεριών και στον περιορισμό όσο γίνεται των μετακινήσεων. Είναι δύσκολο για όλους μας. Διανύουμε μέρες που έχουμε συνηθίσει να ζούμε τελείως διαφορετικά. Ας κάνουμε υπομονή και μακάρι το 2021 να είναι μία καλύτερη χρονιά για όλους», κατέληξε  ο Δήμαρχος.

 

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας