Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

3 κρούσματα κορωνοϊού στον Μακρύ Γιαλό - «Απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα εδώ και τώρα»

https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/files/2020-12-09/rapid_xania8.jpgΑναλυτικά η ανακοίνωση από το ΚΚΕ Λασιθίου

Την ανησυχία τους για την εμφάνιση 3 κρουσμάτων covid 19 στον Μακρύ Γιαλό, εκφράζουν σε ανακοίνωση τους τα μέλη του ΚΚΕ Λασιθίου, απαιτώντας την ιδια ώρα ουσιάστικά μέτρα.

Όπως τονίζουν: Η τυχαία ανακάλυψη των 3  κρουσμάτων (σε 2 μετανάστες και ένας ντόπιος εργάτες γης)  αντιμετωπίστηκε με περιορισμό των περίπου 100 μεταναστών, που διαμένουν στην περιοχή, από δυνάμεις της αστυνομίας και της δημοτικής αστυνομίας και απαιτούν, τώρα άμεσα να οργανωθούν τα rapid test για όλο τον πληθυσμό του Μακρύ Γιαλού με ευθύνη του ΕΟΔΥ, της περιφερειακής και δημοτικής αρχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η  εμφάνιση των 3 κρουσμάτων στον Μακρύ Γιαλό  φανερώνει πόσο κοντά μας είναι η πανδημία και πόσο απροετοίμαστο  είναι το σύστημα υγείας και οι περιφερειακές και τοπικές αρχές . 

Η τυχαία ανακάλυψη των 3  κρουσμάτων (σε 2 μετανάστες και ένας ντόπιος εργάτες γης)  αντιμετωπίστηκε με περιορισμό των περίπου 100 μεταναστών, που διαμένουν στην περιοχή, από δυνάμεις της αστυνομίας και της δημοτικής αστυνομίας!

Η Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή, ευθυγραμμισμένες με την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα κανένα μέτρο δεν πήραν για την προστασία της υγείας των χιλιάδων μεταναστών εργατών γης που ζουν και εργάζονται σε άθλιες συνθήκες, όπως φυσικά και των υπολοίπων εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ και αλλού στην ευρύτερη περιοχή. Κανένα μέτρο δεν πήραν  για την ενίσχυση των Νοσοκομείων Ιεράπετρας και Σητείας, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της ευρύτερης

Αντί να προχωρήσουν σε μαζικά τεστ στους μετανάστες εργάτες γης  και στους κατοίκους του Μακρύ Γυαλού και σε ιχνηλάτηση των επαφών και στους 3 εργάτες,  κατέφυγαν στην ανεπαρκή λύση να περιορίσουν  ένα μεγάλο αριθμό μεταναστών, εργατών γης της περιοχή. Καλλιεργούν την γκετοποίηση και την αυταπάτη ότι οι εργαζόμενοι αυτοί δεν έχουν κοινωνική ζωή, επαφές με τον ντόπιο πληθυσμό, ενώ κουβέντα δε λένε για το μεροκάματο που στερούν από τους εργαζόμενους αυτούς που εγκατέλειψαν τις οικογένειες τους και την πατρίδα τους για να επιβιώσουν.

Απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα εδώ και τώρα:

  • Τώρα άμεσα να οργανωθούν τα rapid test για όλο τον πληθυσμό του Μακρύ Γιαλού με ευθύνη του ΕΟΔΥ, της περιφερειακής και δημοτικής αρχής. Να επαναλαμβάνονται ανα τακτά χρονικά διαστήματα σε όλο τον πληθυσμό. Να στελεχωθούν και λειτουργήσουν οι Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) στο νομό Λασιθίου.
  • Για όσους ασθενείς κριθεί ότι δε χρήζουν νοσηλείας στο νοσοκομείο, να επιταχτούν με ευθύνη κυβέρνησης-περιφέρειας-δήμου ξενοδοχειακές μονάδες για το διάστημα της υποχρεωτικής καραντίνας.
  • Άμεσα να εξασφαλιστούν για όλους με ευθύνη κυβέρνησης-περιφέρειας-δήμου όλα τα είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φαρμακα, ρούχα) για όλο το διάστημα της υποχρεωτικής καραντίνας.
  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη για όλους.
  • Εξασφάλιση επαρκών και υγιεινών χώρων διαμονής των μεταναστανών εργατών γης και τακτικό έλεγχό τους από υγειονομική επιτροπή.
  • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις και μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων στα Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας. Να στελεχωθούν όλες οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους Δήμους».

Φωτογραφία αρχείου 


Πηγή : Νέα Κρήτη

 

Συνολικες προβολες σελιδας