Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση για την λειτουργία των Δημόσιων Υπηρεσιών

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTKO1rlSm3qk6L5rInnxaGoC_3XkWj_FwAbhQ&usqp=CAU Κατόπιν έκδοσης της αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ.: 71342/6.11.2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β'4899) «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο,7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020», διευκρινίζονται τα εξής αναφορικά με τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών κατά το χρονικό διάστημα από 7.11.2020 έως και 30.11.2020:
Στις διατάξεις της περ. 2 της παρ. 1 του άρ. 1 της ως άνω Κ.Υ.Α. προβλέπονται τα εξής προς τον σκοπό αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, και  θεσπίζονται τα ακόλουθα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, που αφορούν τις Δημόσιες Υπηρεσίειες και τις υπηρεσίες των  ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, και ειδικότερα:
·        Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού
·        Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό για την παροχή της υπηρεσίας ή την εκπλήρωση του έργου σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.
·        Υποχρεωτική προστασία υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας και παροχή τηλεργασίας, όπου είναι εφικτό.
·        Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, εφόσον συνάδει προς τη φύση των καθηκόντων, επιπλέον των υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου.
·        Τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου.
·        Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων μέσω τηλεδιάσκεψης
·        Διενέργεια συναντήσεων εργασίας τηρουμένης της απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου και με τη συμμετοχή έως επτά (7) ατόμων.
 Από το Γραφείο τύπου Π. Ε. Λασιθίου.

Συνολικες προβολες σελιδας