Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Περισσότεροι οι Έλληνες φέτος αλλά γενικώς λιγότεροι οι λουόμενοι στο Βάι

 

Ολοκληρώθηκε η φετινή θερινή περίοδος και για Φοινικόδασος στο Βάι. Την παραλία του διαχειρίζεται και αξιοποιεί η ΜΑΔΕΣ,  η Μονομετοχική Ανώνυμη Δημοτική Εταιρεία Σητείας.

Προχωρώντας σε έναν απολογισμό η Πρόεδρος της ΜΑΔΕΣ, Δημοτική Σύμβουλος  κ. Μαρία Σπανουδάκη σημείωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ότι «το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της φετινής περιόδου ήταν οι ιδιαιτερότητες, με τις οποίες κύλησε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ήταν πολύ μικρότερης χρονικής διάρκειας και βέβαια ξεκίνησε και συνεχίστηκε με την λήψη μέτρων και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων κανόνων προστασίας και ασφάλειας και στην παραλία του Βαγιού».

Η επισκεψιμότητα ξεκίνησε στην ουσία τον Ιούλιο και σταδιακά εντάθηκε με αποκορύφωμα τον Αύγουστο. Αισθητή ήταν φέτος η παρουσία Ελλήνων τουριστών στην παραλία του Βαγιού, κάτι βέβαια που συμβαίνει κάθε χρόνο όμως φέτος ήταν πολύ πιο έντονη η παρουσία τους.

Φυσικά επισκεψιμότητα υπήρξε και από τουρίστες του εξωτερικού, βέβαια φέτος ήταν μειωμένοι σε σχέση με άλλες χρονιές στο πλαίσιο συνολικά της μείωσης της τουριστικής κίνησης λόγω κορονοϊού. Εν τούτοις ικανοποιητική κρίνεται η φετινή κίνηση στο Φοινικόδασος, στο πλαίσιο πάντα των δεδομένων.

 

Οι ξαπλώστρες

Εκτός από τη μικρότερη χρονική διάρκεια της σαιζόν, φέτος η παραλία λειτούργησε και με μικρότερο αριθμό σε ξαπλώστρες.

Αντί 475 που πέρυσι προσφέρονταν για χρήση, φέτος διατέθηκαν 350, για να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία των επισκεπτών και του προσωπικού.

Στην κατεύθυνση αυτή τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σχετικά με τη χρήση μάσκας, με γάντια και τη συνεχή απολύμανση στις ξαπλώστρες.

 

Ικανοποιητική η κίνηση

«Είναι αλήθεια ότι η φετινή ήταν μία πολύ ιδιαίτερη χρονιά. Ωστόσο καταφέραμε και ξεκινήσαμε την λειτουργία της παραλίας -αντί για Μάιο, όπως γινόταν στο παρελθόν- τον Ιούλιο η οποία ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες, τέλη του Οκτωβρίου. Με λιγότερες φυσικά ξαπλώστρες και μεγάλη προσοχή στην εφαρμογή των μέτρων.

Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί κατ’ αρχήν όλα κύλησαν ομαλά σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό. Δεν είχαμε κρούσματα στην περιοχή, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Από ‘κει κι έπειτα η κίνηση ήταν μικρότερη φέτος, όμως δεδομένων των συνθηκών υπήρξε θετική επισκεψιμότητα στην παραλία του Βαγιού, είχαμε πληρότητα το χρονικό διάστημα που λειτουργήσαμε.

Αντίστοιχα με υπευθυνότητα και την τήρηση όλων των μέτρων λειτούργησε και η καντίνα στο Βάι», ανέφερε η κ. Σπανουδάκη.

 

Για τις Γαλάζιες Σημαίες

Ένας άλλος άξονας δράσης της ΜΑΔΕΣ, που αφορά το Βάι και τις παραλίες Κουρεμένου, Χιόνας, Κάτω Ζάκρου είναι οι Γαλάζιες Σημαίες. «Και σε αυτήν την κατεύθυνση», όπως είπε η κ. Σπανουδάκη, «κατεβλήθη η καλύτερη δυνατή προσπάθεια, έγιναν και παρεμβάσεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού (ξύλινες κατασκευές πινάκων σήμανσης, κουτιών για τα σωστικά μέσα, πασαρέλες) στις παραλίες.

Η ΜΑΔΕΣ πέραν όσων προαναφέρθηκαν, συμβάλει και στηρίζει με όποιο τρόπο είναι εφικτό δράσεις στο Δήμο Σητείας. Βέβαια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει λόγω του νομικού πλαισίου που διέπει την επιχείρηση.

Στόχος μελλοντικός είναι η ΜΑΔΕΣ να αποκτήσει έναν ακόμη μεγαλύτερο αναπτυξιακό χαρακτήρα και στην κατεύθυνση αυτή κινείται ο μελλοντικός σχεδιασμός της καθώς και ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της».

 Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας