Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Οι μετακινήσεις για την ελαιοσυγκομιδή στην περιοχή της Σητείας

 

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι, που διενεργούν οι αστυνομικές αρχές σε όλη την επικράτεια του Δήμου Σητείας, με σκοπό την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού. Καθημερινά κλιμάκια του Αστυνομικού Τμήματος διεξάγουν ελέγχους σε διάφορα σημεία εντός της πόλης, στις εισόδους, στα οδικά δίκτυα του Δήμου.

Χθες το μεσημέρι οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στον παραλιακό της Σητείας λίγο μετά την γέφυρα του Γαλλικού, στο δρόμο Σητείας – Παλαικάστρου. Ο Διοικητής του Α/Τ Σητείας κ. Γιώργος Μάλιος μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη τόνισε: «Στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν εφαρμοστεί διενεργούμε κι εμείς ελέγχους στην περιφέρειά μας καθημερινά για την τήρηση της υφιστάμενης νομοθεσίας και την αποτροπή διάδοσης της νόσου covid 19. Το θετικό είναι ότι στην περιφέρειά μας η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας είναι ενήμερη και τηρεί τα μέτρα. Βέβαια η παρουσία η δικιά μας συνίσταται και στην συμμόρφωση των υπολοίπων, που μέχρι στιγμής δεν έχουν ακολουθήσει τα μέτρα που εφαρμόζονται στην επικράτεια. Οι έλεγχοι διενεργούνται σε όλη την έκταση του Δήμου και αφορούν όλους τους πολίτες που κινούνται στο οδικό δίκτυο κι εντός της πόλης».

Ελαιοσυγκομιδή

«Δεδομένου ότι αυτή την περίοδο τα εμπορικά καταστήματα είναι κλειστά, υπάρχουν περιορισμοί στην κυκλοφορία και έχει ξεκινήσει η ελαιοκομική περίοδος», συνέχισε, «η μεγαλύτερη κίνηση που παρατηρείται στο Δήμο Σητείας είναι για την ελαιοσυγκομιδή. Οι έλεγχοι επομένως εντείνονται σε αυτή την κατεύθυνση. Η ασφάλεια είναι πάνω από όλα. Ο Δήμος μας και ειδικά στα χωριά μας, η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων ανήκει στις ευπαθείς ομάδες λόγω ηλικίας. Οπότε έχουμε υποχρέωση και στο πλαίσιο των καθηκόντων μας φυσικά να προστατέψουμε αυτούς τους ανθρώπους».

 

Για τη μεταφορά των ανθρώπων για την ελαιοσυγκομιδή, θα πρέπει ο καθένας ξεχωριστά να συμπληρώνει το ειδικό έντυπο, είτε αφορά ελεύθερο επαγγελματία αυτοαπασχολούμενο είτε εργαζόμενους, να έχει ο καθένας το απαιτούμενο έγγραφο με τα στοιχεία ταυτότητάς του, τον τόπο κατοικίας, τον τόπο μετάβασης, το χρονικό διάστημα που θα είναι εκεί και την αιτία της μετακίνησής του. Εφ’ όσον η μετακίνηση γίνεται με αγροτικά μονοκάμπινα επιτρέπεται ο οδηγός συν ένας επιβάτης. Εφ’ όσον είναι αγροτικά διπλής καμπίνας που αναγράφεται και στην άδεια κυκλοφορίας, επιτρέπονται πέραν του οδηγού δύο επιβαίνοντες, όλοι με την χρήση μάσκας. Εξαίρεση υπάρχει για τις οικογένειες, όπου λόγω συγγένειας πρώτου βαθμού και συνοικίας απαλλάσσονται από την σχετική υποχρέωση.

Οι παραβάσεις κινούνται σε χαμηλά επίπεδα δεδομένου ότι ο κόσμος είναι ενημερωμένος και στην συντριπτική του πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα. Ωστόσο έχουν βεβαιωθεί, με τα σχετικά πρόστιμα που προβλέπονται, για υπεράριθμους σε οχήματα, και για στέρηση των απαιτούμενων εγγράφων για μετακίνηση.

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας