Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Το “Φωτόραμα” του Δ. Τηνιακού με ελεύθερη προβολή στο youtube

 

!DSC_7573a site YD

Προσβάσιμο σε όλους είναι πλέον “Το Φωτόραμα”, η φωτογραφική παράσταση του Γεωπάρκου Σητείας με την ιδιαίτερη, καλαίσθητη και “ομιλούσα” αποτύπωση του φυσικού πλούτου από τον φακό του Δημήτρη Τηνιακού, με τίτλο “Αέναος Διάλογος Με Το Φως”.

Στο youtube,  στην διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=XEsWTtHRYoA&feature=youtu.be

μπορεί να δει κανείς ολόκληρη την παράσταση σε μορφή βίντεο:

Το “Φωτόραμα” παρουσιάστηκε το καλοκαίρι στα πλαίσια των Κορναρείων στην εβδομάδα Γεωπάρκων, κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία.

Είναι το αποτέλεσμα μιας άψογης συνεργασίας πολλών ανθρώπων, με τον έμπειρο και πάντα δημιουργικό Μιχάλη Γιαννακάκη να σκηνοθετεί το υλικό, την Σταυρούλα Πουλακάκη να επιλέγει τα αποσπάσματα που τιτλοφόρησαν  τις ενότητες του έργου, τον Συντονιστή του Γεωπάρκου Βαγγέλη Περάκη, που είναι ο ιθύνων νους για την πρωτοβουλία να αφιερώνει πολύ χρόνο για την επιτυχία του εγχειρήματος και τον τέως πρόεδρο πλέον του ΔΟΚΑΣ Μιχάλη Περάκη να δείχνει το προσωπικό του ενδιαφέρον και να στηρίζει την πρωτότυπη εκδήλωση με κάθε τρόπο.

Ιδιαίτερη και ξεχωριστή αναφορά αξίζει στην υπέροχη μουσική του Στέλιου Πετράκη, την οποία προσέφερε αφιλοκερδώς, δίνοντας το αίσθημα που έπρεπε στην παρουσίαση

Όπως σημειώνει ο Δημήτρης Τηνιακός:

“Η πέτρα έχει αίσθημα και μνήμη, το νερό έχει τον τρόπο του να συνομιλεί με τα πάντα, το χθες, το τώρα, ο ουρανός χτυπά σαν καρδιά κι αντανακλά φως επιλεκτικά, όπου πρέπει κάθε φορά.

Χαρά και λύπη, θυμός κι ελπίδα έχουν αποτυπωθεί στο τοπίο μέσα στα χρόνια, είναι μια ιστορία με αρχή που δεν τελειώνει, είναι ένα σύστημα που οργανώνεται και ανασυντάσσεται κάθε φορά που θεωρεί πως πρέπει να εξυπηρετήσει με άλλον τρόπο το τέλειο σχέδιο που υπηρετούν όλα τα στοιχεία μαζί. Και εμείς, δίπλα σε αυτά.
Το τοπίο άξαφνα γεννά συναισθήματα , η λεπτομέρεια στη σχισμή του βράχου δίνει άλλη διάσταση στα παγιωμένο σύστημα , μια ελπίδα ή μια απώλεια…
Η θάλασσα με αφορά όταν την θωρώ να θυμώνει, να παιχνιδίζει με τον ήλιο να αδιαφορεί να νιώθει ;
Οι φωτογραφίες μου, από το 1981 που άρχισα να ασχολούμαι , έχουν αυτήν την αιτία και αφορμή Το αίσθημα που γεννά μέσα μου η σύνθεση του θέματος πριν το κλικ της φωτογραφικής μηχανής.
Η απογείωση τη φυσικής ομορφιά που συντελείται αέναα και διαχρονικά στη
περιοχή που ονομάζομαι Γεωπάρκο Σητείας, είναι μια περιουσία.
Πολύτιμη και ακριβή.
Έτσι αντιμετώπισα το θέμα. Ελπίζω να φαίνεται ο σεβασμός, πρώτα απ όλα απέναντι σε αυτό το μεγαλείο.
Τα υπόλοιπα, ελπίζω να τα νιώσετε, ο καθένας ξεχωριστά και διαφορετικά .
Τις φωτογραφίες συνοδεύει η υπεροχή μουσική του Στέλιου Πετράκη που τον ευχαριστούμε θερμά για το δικαίωμα να την χρησιμοποιήσουμε
Αναλυτικά:
1. Για την πρώτη και τελευταία ενότητα η μουσική <<κάβο σίδερο>> από το άλμπουμ<<κισμετ>>
2.Για την δεύτερη ενότητα η μουσική <<βορεινά μονοπάτια>> από το άλμπουμ <<ωριων>>
3. Για την τρίτη ενότητα η μουσική <<ωριων και πλειωνη>> από το άλμπουμ <<ωριων>>
4. Για την τέταρτη ενότητα η μουσική <<κύμα και βράχος>> από το άλμπουμ <<οι δικοί μου φίλοι>>
5. Για τη 5 ενότητα η μουσική <<4 tunes on erotokritos >> “.

 

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας