Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Είμαστε πια «ενώπιος ενωπίω» με τον κορονοϊό και στο Ν. Λασιθίου, ήρθε η ώρα της «απόλυτης ευθύνης» προτού μετρήσουμε απώλειες

 

«Τελείωσαν τα λόγια, ήρθε η ώρα των έργων. Μας το επιβάλλει ο ίδιος ο κορονοϊός που είναι μαζί μας. Είμαστε πια “ενώπιος ενωπίω” με τον κορονοϊό και πρέπει οι Λασιθιώτες ν’ αναδείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση πριν μετράμε απώλειες»,

τονίζει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου Κώστας Νικολαράκης στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Μιχάλη Ατσαλάκη, με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται καθημερινά τις τελευταίες μέρες στο νομό Λασιθίου.

Εξηγώντας πως κανένας δεν πρέπει να αντιμετωπίζει με συναισθήματα λύπης, οργής ή αδιαφορίας την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Λασίθι με την αύξηση των κρουσμάτων, αλλά να σταθεί με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον εαυτό του και τους γύρω του, επισημαίνει πως είναι πλέον ξεκάθαρο πως απαιτείται μια άλλη προσέγγιση από την κοινωνία συνολικά αλλά και τον καθένα ξεχωριστά, δεδομένου ότι πλέον η πανδημία δεν είναι μια απόμακρη «θεωρία συνωμοσίας» ή μια ασθένεια ασήμαντη έξω και μακριά από εμάς, αλλά ένας ιός που συνδέεται πλέον με την καθημερινότητα όλων μας.

“Ο κόσμος, οι πολίτες, δεν πρέπει να αγωνιούν εφόσον τηρήσουν μια υπεύθυνη στάση απέναντι στον κορονοϊό”

«Σε αυτό το τοπίο καλό είναι οι ελάχιστες αιρετικές φωνές να σιωπήσουν και να αντιμετωπίσουμε κατάματα το πρόβλημα που έχουμε μέσα στο σπίτι μας κι όχι στην οθόνη της τηλεόρασης. Τώρα, είναι καλό να εφαρμόσουμε την τριάδα στην πράξη. Η τριάδα είναι: μάσκα, αποστάσεις, μέτρα υγιεινής. Είναι η ώρα της απόλυτης ευθύνης καθενός μας. Είμαστε στην ώρα των έργων κι όχι των λόγων», σημειώνει ο κ. Νικολαράκης.

 

Ώρα απόλυτης ευθύνης

Σε αυτές τις ώρες, όπου η ευθύνη καθενός έρχεται στο προσκήνιο, ως αναγκαίος όρος επιβίωσης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου επισημαίνει πως «την ώρα της απόλυτης ευθύνης, ο Λασιθιώτικος λαός πρέπει να βγάλει στην επιφάνεια, όλα τα θετικά του στοιχεία. Όλα τα προτερήματα που χαρακτηρίζουν το Λασιθιώτη πρέπει να επιστρατευτούν. Αυτό πρέπει – κατά την κρίση μου – να γίνει το συντομότερο και όσο καταμετρούμε κρούσματα. Προτού αρχίσουμε να καταμετρούμε – που το απεύχομαι – απώλειες, καλό θα είναι να δράσουμε αποτελεσματικά».

Ο κ. Νικολαράκης υποστηρίζει πως είμαστε ακόμα στο «παρά πέντε» κι έχουμε ακόμα λίγο χρόνο γιατί προς το παρόν καταμετρούμε κρούσματα. «Βλέπουμε πως ο ίος δεν κάνει διακρίσεις. Πριν αρχίσουμε να έχουμε απώλειες, θα πρέπει να επιστρατεύσουμε όλα τα θετικά μας στοιχεία. Για να ξεπεράσουμε τον εχθρό τον οποίο υποτιμήσαμε».

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου επιμένει πως το όπλο που έχουν όλοι οι πολίτες εστιάζεται στην τριάδα της πρόληψης με την τήρηση των αποστάσεων, τη μάσκα και τα μέτρα υγιεινής και υπογραμμίζει πως ο ιατρικός κόσμος του Λασιθίου θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, όπως το έχει κάνει και το πράττει σε δύσκολες συνθήκες.

«Ο ιατρικός κόσμος στα νοσοκομεία, αλλά και οι ιδιώτες γιατροί, όπως έκαναν και το Μάρτιο θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και όλος ο κόσμος της υγείας θα στηρίξει την προσπάθεια. Ο κόσμος, οι πολίτες, δεν πρέπει να αγωνιούν εφόσον τηρήσουν μια υπεύθυνη στάση απέναντι στον κορονοϊό. Ακόμα μπορούμε, γιατί είμαστε στο παρά πέντε. Καταμετρούμε όμως κρούσματα. Ας μην φτάσουμε στο σημείο να καταμετρήσουμε και να θρηνήσουμε απώλειες», καταλήγει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου Κώστας Νικολαράκης.

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας