Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Αναγκαιότητα βελτιώσεων στο τμήμα του οδικού δικτύου μετά την Τουρλωτή και μετά την Σφάκα

 

Αναπτυξιακά θέματα κι έργα που αφορούν το Δήμο Σητείας συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Σητείας Γιώργου Ζερβάκη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο δήμαρχος Σητείας ανέφερε: «Αρχικά συζητήσαμε για τα δύο τεχνικά δελτία, με τα οποία ζητούσαμε χρηματοδότηση. Αφορούν την βελτίωση της άρδευσης στις Λιθίνες και την ανόρυξη γεώτρησης στο Χαμέζι. Η Υπηρεσία Άρδευσης συνέταξε τα τεχνικά δελτία βάσει των οποίων κρίνεται απαραίτητη η υλοποίηση ενεργειών στις προαναφερθείσες περιοχές και δη των Λιθινών. Ο προϋπολογισμός είναι της τάξης των 270.000 € κι έχει υπογραφεί από τον κ. Περιφερειάρχη».

Μία άλλη χρηματοδότηση για την οποία είχε υποβάλει αίτημα η Δημοτική Αρχή αφορά την διενέργεια υδρο-γεωλογικής μελέτης για την περιοχή της Ζου.

«Όπως είχαμε υποσχεθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητήσαμε να γίνει μία πλήρης υδρογεωλογική μελέτη. Αυτό, όχι μόνο για τους λόγους που είχαν αναφερθεί τότε στην συνεδρίαση, για το κατά πόσο θα επηρεάσει τη λειτουργία της συγκεκριμένης πηγής η δημιουργία ή μη λατομείου στην περιοχή, αλλά γιατί εκτιμούμε ότι η πηγή της Ζου είναι νευραλγικό θέμα για την υδροδότηση της πόλης της Σητείας. Γι’ αυτό το λόγο ζητήσαμε την χρηματοδότηση της μελέτης -ποσού 25.000 €- και υπεγράφη και το συγκεκριμένο τεχνικό δελτίο από τον κ. Αρναουτάκη».

 Οδικό δίκτυο

Με έμφαση έθεσε ο κ. Ζερβάκης «την αναγκαιότητα βελτιώσεων στο τμήμα του οδικού δικτύου μετά την Τουρλωτή και μετά την Σφάκα, όπου έχουν σημειωθεί καταπτώσεις σε δύο μικρά γεφυράκια της περιοχής, από την περίοδο των πλημμυρικών φαινομένων, τον Απρίλιο του 2019. Αντίστοιχα τη βελτίωση για το τμήμα του δρόμου πάνω από την Τ.Κ. Παπαγιαννάδων.

«Ο κ. Αρναουτάκης είχε άμεση επικοινωνία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και βάσει της ενημέρωσης που υπήρξε, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και είμαστε στη διαδικασία χρηματοδότησης και υλοποίησης του έργου. Πρέπει να γίνει άμεσα διότι είναι ένα θέμα, το οποίο χρονίζει και εγκυμονεί κινδύνους», τόνισε ο Δήμαρχος.

 Πηγή: Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας