Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Μόλις 7.500 ήταν φέτος οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Σητείας έναντι 40.500 πέρυσι

 

Μειωμένη ήταν η κίνηση της φετινής θερινής σαιζόν σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο στο Δημοτικό Αερολιμένα Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος».  Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ η διαμορφούμενη κατάσταση  λόγω της πανδημίας  του κορωνοϊού είχε επιπτώσεις και  στο αεροδρόμιο της Σητείας

Ακυρώθηκαν καταρχήν οι πτήσεις τσάρτερ που ήταν προγραμματισμένες για φέτος από Σκανδιναβικές χώρες.   Επιπρόσθετα μειώθηκαν και οι πτήσεις εσωτερικού ενώ η εφαρμογή των μέτρων κορωνοϊού επηρέασε ακόμη περισσότερη την  γενικότερη κίνηση με αποτέλεσμα την αισθητή μείωση της.

Χαρακτηριστικά αξίζει να αναφερθεί ότι την περυσινή χρονιά οι επιβάτες στον Αερολιμένα Σητείας ήταν 40.500 εκ των οποίων περίπου οι 26.500 ήταν από το εξωτερικό. Φέτος οι επιβάτες ήταν 7.500 εκ των οποίων κι επιβάτες του εξωτερικού που μετέβησαν στην Σητεία μέσω πτήσεων του εσωτερικού αφού δεν υπήρχαν πτήσεις τσάρτερ.

Διαφορετική η φετινή εικόνα της  κίνησης, αναμενόμενη ωστόσο κατά τους αρμοδίους  αφού οι συνθήκες της πανδημίας έχουν αλλάξει έτσι κι αλλιώς  τα δεδομένα παγκοσμίως, πανευρωπαϊκά, πανελλαδικά και φυσικό σε επίπεδο Κρήτης και Σητείας.

Να θυμίσουμε ότι στο αεροδρόμιο της Σητείας εκτελούνται πτήσεις από και προς Αθήνα, Άκτιο, Αλεξανδρούπολη και σύμφωνα με πληροφορίες καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να ενταχθεί και πάλι η γραμμή Σητεία- Κάσος –Κάρπαθος –Ρόδος η οποία στο παρελθόν είχε σημαντική ανταπόκριση από τον κόσμο  της περιοχής αλλά και ευρύτερα της Κρήτης  και των προαναφερθέντων νησιών με θετικές εκατέρωθεν επιπτώσεις   στον τουριστικό αλλά και τον εμπορικό τομέα.

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας