Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση ΛΑ.ΣΥ Σητείας για την κατάρρευση τοιχίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας

Χωρίς τίτλο-vertOOOOOOOO

Με αφορμή την κατάρρευση του τοιχίου και μέρος του αύλειου χώρου του 2ου Δημοτικού σχολείου Σητείας,  η Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας καταγγέλει την εγκληματική κατάσταση που βρίσκεται το συγκεκριμένο σχολικό κτίριο, όπως και  η πλειοψηφία των σχολικών κτιρίων του Δήμου, που είναι γνωστή σε όλες τις δημοτικές αρχές της τελευταίας εικοσαετίας.

Το κτιριακό πρόβλημα του 2ου δημοτικού σχολείου έχει αναδειχτεί από τις οχλήσεις των εκπαιδευτικών και της διέυθυνσης του σχολείου, τους γονείς των μαθητών αλλά και από τη Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο αύλειος χώρος είχε ραγίσει και άρχισε να δίνει σημάδια κινδύνου εδώ και χρόνια. Μάλιστα η ίδια η τεχνική υπηρεσία του δήμου σε παλαιότερη παρέμβαση για την τοποθέτηση στεγάστρου, εισηγήθηκε να μην τοποθετηθεί  στο σημείο της κατάρρευσης,  λόγω στατικότητας. Δεν έχουν περάσει ούτε δύο χρόνια από την υπόδειξη της τότε διεύθυνσης  για τις πέτρες που είχαν ξεκολλήσει απ` έξω και τα μπεντένια από μέσα, όπου  ζήτησε να γίνει μελέτη ώστε να αποκατασταθεί το τοιχίο και να τοποθετηθούν κάγκελα. Αντί αυτού, δεν έγινε καμιά μελέτη, απεναντίας  σπαταλήθηκαν ένα σωρό χρήματα από τα λεφτά του σχολείου για μπαλώματα με τσιμέντο.

Από τύχη δεν κινδύνευσε κανένας μαθητής, εκπαιδευτικός και διερχόμενοι στον δρόμο, αφού είναι μειωμένη η κίνηση λόγω πανδημίας και βροχόπτωσης, ενώ  το σχολείο είχε μαθητές και εκπαιδευτικούς του ολοήμερου εκείνη τη χρονική στιγμή που ευτυχώς λόγω βροχόπτωσης δεν έκαναν διάλειμμα. Όμως η “τύχη” δεν μπορεί και δεν πρέπει να κρύψει τις διαχρονικές ευθύνες τουλάχιστον της προηγούμενης και τωρινής δημοτικής αρχής, που ενώ  είναι ενήμερες προτάσσουν έργα όπως το δημαρχείο Σητείας(4.700.000 € ), αστεροσχολείο(700.000 €) και βελτίωση αύλειων χώρων εκκλησιών(500.000 €), με τις παρεμβάσεις για επισκευές και συντήρηση σε σχολικά κτίρια(144.432,08 €) να αποτελούν το 1,7 % του Τεχνικού Προγράμματος της Δημοτικής αρχής. Όλα τα σχολικά κτίρια του Δήμου έχουν αφεθεί στην τύχη τους κυριολεκτικά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας απαιτεί:

– τον άμεσο έλεγχο της καταλληλότητας του αύλειου χώρου και του κτιρίου του 2ου Δημοτικού σχολείου Σητείας

– την άμεση επισκευή όλων των ζημιών, όπως και επισκευή των υπογείων αιθουσών, της εξόδου διαφυγής, μονώσεις κ.α.

-Να βρεθεί προσωρινή λύση για την στέγαση του σχολείου για τη διεξαγωγή των μαθημάτων, όπου θα διασφαλίζεται η ασφάλεια και η λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Καλούμε την δημοτική αρχή άμεσα να πάρει πρωτοβουλία ώστε το δημοτικό συμβούλιο να συζητήσει  για τα προβλήματα σχολικής στέγης στον  Δήμο Σητείας, καλώντας τους συλλόγους εκπαιδευτικών, τους συλλόγους γονέων, τα μαθητικά συμβούλια, τον σύλλογο μηχανικών ώστε να γίνει αυστηρή και ολοκληρωμένη καταγραφή όλων των προβλημάτων και στη συνέχεια να αποφασίσει άμεσο σχέδιο για επίλυσή τους.

10 Νοεμβρίου 2020

Πηγή : Style 100fm

Συνολικες προβολες σελιδας