Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

25 φοιτητές στη Σητεία υποβλήθηκαν σε “rapid test” για Covid-19

 

Περίπου 25 φοιτητές που είχαν εκδηλώσει την επιθυμία στο Δήμο υποβλήθηκαν την Τετάρτη σε rabid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Ερωτηθείς σχετικά ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ότι η διαδικασία  έγινε σε συνεργασία με τον ιατρό εργασίας και την κοινωνική υπηρεσία, σε φοιτητές που επέστρεψαν στην Σητεία από περιοχές επιβαρυμένες από covid «δεν βρέθηκε κανένα θετικό κρούσμα, όλα ήταν αρνητικά» τόνισε ο κ. Ζερβάκης.

Όπως πρόσθεσε, από την πλευρά του Δήμου έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την προμήθεια ενός μεγάλου αριθμού τεστ «όπως φαίνεται, δυστυχώς η κατάσταση συνεχίζει επιδεινούμενη. Είμαστε υποχρεωμένοι να προμηθευτούμε μία μεγαλύτερη παρτίδα για να έχουμε τη δυνατότητα διεξαγωγής επιπλέον τεστ».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «είναι θέμα σοβαρότητας και υπευθυνότητας του καθενός να αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση η οποία αν μι τις άλλο και για τους πιο δύσπιστους φαίνεται ότι είναι μία σκληρή πραγματικότητα. Πρέπει να δείξουμε και να έχουμε κοινωνική ευθύνη και κατόπιν ατομική. Μόνο αν όλοι τηρήσουμε τα ενδεδειγμένα μέτρα θα περιοριστεί το φαινόμενο. Ειδάλλως οι όποιες προσπάθειες γίνονται, δυστυχώς είναι αποσπασματικές και δεν θα φέρουν καλά αποτελέσματα. Ας αποφασίσουμε λοιπόν ότι παρόλο που θα δυσκολευτεί η καθημερινότητα μας, η οικονομική ζωή, παρόλο που θα υπάρξει μια διαταραχή στον κοινωνικό ιστό, πρέπει όλοι μας να είμαστε συνεπείς σε ότι προτάσσει όχι μόνο η πολιτεία αλλά και οι αρμόδιοι  που είναι η ιατρική κοινότητα».

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας