Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

3η ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΟΥ GEOSTARS

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η 3η  ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ (ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ)  ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ  «Αστροπαρατήρηση και φυσικό περιβάλλον – εναλλακτικό προϊόν ανάπτυξης και προβολής των Γεωπάρκων της Ανατολικής Μεσογείου» με το ακρωνύμιο GEOSTARS που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας Interreg Ελλάδα –Κύπρος

Το έργο στοχεύει στην παράλληλη ανάπτυξη νέων μορφών εναλλακτικού τουρισμού με επίκεντρο την αστροπαρατήτηση και κατ’ επέκταση τη βελτίωση της επισκεψιμότητας και της οικονομικής ανάπτυξης τριών αναγνωρισμένων Γεωπάρκων της Κρήτης (Σητείας, Ψηλορείτη) και της Κύπρου (Τρόοδος).

Έγινε εκτενής ενημέρωση από όλους τους Εταίρους για την πορεία υλοποίησης των παραδοτέων τους και την χρονική περίοδο που θα απατηθεί για την ολοκλήρωση τους.  Επίσης θέματα δημοσιότητας αλλά και για τις κοινές δράσεις και τις συνεργασίες που απατούνται.

Σίγουρα η πανδημία έχει επηρεάσει πολλές από τις δράσεις που είχαν σχεδιαστεί, όπως οι συμμετοχή μας σε θεματικές εκθέσεις και συνέδρια, ακόμα και τις τεχνικές συναντήσεις που γίνονται διαδικτυακά.

Ειδικότερα, ο Δήμος Σητείας παρουσίασε  αναλυτικά, τα σχέδια του Πλανηταρίου – Αστεροσχολείου, αλλά και την εξέλιξη που έχουμε μέχρι αυτή την στιγμή, όσο αφορά την υλοποίησης  της  κατασκευής του Πλανηταρίου – Αστεροσχολείου  στην Συκιά.

Παρόλο που το έργο είχε πολλές καθυστερήσεις μέχρι σήμερα στην υλοποίηση του, κυρίως λόγω των αλλαγών χοροθέτησης  και την αύξηση του προϋπολογισμού του, μετά από συντονισμένες προσπάθειες έχουν ολοκληρωθεί όλα όσα χρειάζονται για να προχωρήσει  Δήμος στην δημοπράτηση του.

Είναι σίγουρο ότι, με την ολοκλήρωση του έργου και με τις κοινές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί από όλους τους εταίρους, προβολή, υποστηρικτικό υλικό, ντοκιμαντέρ κ.λ.π., θα έχει δοθεί στην τοπική κοινωνία ένα ακόμα εργαλείο, για την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου  μας, μέσα από το Παγκόσμιο Γεωπάρκο Της Σητείας.

Συνολικες προβολες σελιδας