Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Το 2019 ήταν μια καλή χρονιά για το Λιμενικό Ταμείο Σητείας

 

Σε μονοθεματική συνεδρίαση το Δ.Σ. Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας εκλήθη πρόσφατα να εγκρίνει τον απολογισμό- ισολογισμό και αποτελεσμάτων χρήσης για το οικονομικό έτος 2019 (1 Ιανουαρίου- 31 Δεκεμβρίου 2019). Μπορεί τα δεδομένα για το τρέχον έτος να μην είναι θετικά λόγω κυρίως κορονοϊού που υπάρχουν, όμως για το προηγούμενο έτος η εικόνα είναι καλή.

Στην συνεδρίαση υπό την προεδρία του κ. Μιχάλη Αντωνιδάκη συμμετείχε και ο εξωτερικός συνεργάτης υπεύθυνος των λογιστικών του Ταμείου κ. Ανδρουλιδάκης, ο οποίος και παρουσίασε τα στοιχεία κι απάντησε σε ρωτήματα των μελών του Δ.Σ.

«Βάσει  και των στοιχείων, ανέφερε ο κ. Αντωνιδάκης, «το 2019 ήταν ακόμα μια καλή χρονιά για το Ταμείο. Έχουμε αύξηση στα περιουσιακά του δεδομένα και στα αποτελέσματα χρήσεως. Καθαρά αποτελέσματα είναι 65.000 από 52.000.  Το σύνολο του ενεργητικού είναι 651.000 από 611.000, οπότε έχει ανέβει σαν αξία στο σύνολο του Ταμείο. Το ταμειακό υπόλοιπο, τέλος του 2018, αρχές του 2019 ήταν 229.000 και στο τέλος του έτους 296.000 Οπότε και ταμειακά είχαμε μεγαλύτερα αποθεματικά και έχει αυξηθεί η αξία του Ταμείου και είχαμε περισσότερα κέρδη -καθαρά αποτελέσματα-της χρήσης του 2019.

Αυτό όμως που παρατηρήσαμε είναι ότι ναι μεν αυξήθηκαν όλα αυτά, όμως υπάρχει πρόβλημα με την είσπραξη εσόδων προηγούμενων ετών. Το ποσό αυτό έχει αυξηθεί. Έχουμε 179.000 τακτικά, έκτακτα 8.000, σύνολο 187.000.  Θα πρέπει το Διοικητικό Συμβούλιο και η Οικονομική Υπηρεσία να εστιάσουμε στην  είσπραξη των χρημάτων, τα περισσότερα από αυτά αφορούν τα καταστήματα.

Σε γενικές γραμμές η προηγούμενη ήταν μία καλή χρονιά με βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με το 2018. Προβληματισμός όμως επικρατεί για την τρέχουσα. Η προηγούμενη ήταν μία χρονιά προ κορονοϊού. Τα αποτελέσματα ήταν καλά. Τα καταστήματα είχαν μια καλή σαιζόν πέρυσι, οπότε έγιναν εισπράξεις από το Ταμείο».

«Φέτος η κατάσταση είναι διαφορετική και αναμένονται διαφορετικά αποτελέσματα. Κι εμείς προχωρήσαμε σε εκπτώσεις  βάσει και της νομοθεσίας λόγω του ότι τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά τρεις μήνες. Κάποια καταστήματα δεν άνοιξαν καθόλου, κάποια ίσως και να κλείσουν… Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η εισπραξιμότητα αυτή τη χρονιά. Ήμασταν ελαστικοί φέτος, περιμέναμε να δουλέψουν και να εισπράξουν τα καταστήματα. Τώρα βέβαια πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες ώστε να γίνουν εισπράξεις διαφορετικά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση», εξήγησε ο κ. Αντωνιδάκης.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας