Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Ξεπερνούν τους 120 οι αθλητές στον Όμιλο Αντισφαίρισης Σητείας

 

Δυναμικά έχει ξεκινήσει φέτος η νέα αθλητική σαιζόν για τον Όμιλο Αντισφαίρισης Σητείας. Πολλές οι συμμετοχές παιδιών από 6 ετών, εφήβων, αλλά και όλων των ηλικιών που παρακολουθούν μαθήματα κι επιδίδονται στο αγαπημένο τους άθλημα. Αρκετές είναι φέτος και οι νέες εγγραφές.

«Η σαιζόν»,  ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη, ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Γιάννης Σφενδουράκης, «ξεκίνησε ομαλά και με μεγάλη συμμετοχή παιδιών κι αθλητών που ξεπερνούν τους 120». Μην κρύβοντας την ικανοποίησή του εστίασε στα παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα, και αποτελούν το ήμισυ των αθλητών -ηλικίας από 6 έως 14 ετών – του Ομίλου, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό.

«Είναι ένας από τους κύριους σκοπούς του Ομίλου μας, η προώθηση του αθλήματος του τένις, αλλά και του αθλητισμού γενικότερα στον τόπο μας.

Διαχρονικά και συστηματικά ο Όμιλος καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή κι είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι αυτή η συλλογική προσπάθεια, του Διοικητικού Συμβουλίου, των Προπονητών, των μελών του αποδίδει καρπούς. Το άθλημα της αντισφαίρισης είναι πλέον στον χάρτη στην περιοχή της Σητείας. Εκτιμούμε ότι γίνεται μία καλή δουλειά συλλογική τα αποτελέσματα της οποίας είναι ορατά.

Θετικό ερέθισμα για την ενασχόληση των παιδιών με το τένις αποτελεί και η εξαιρετική πορεία που διαγράφουν σπουδαίοι Έλληνες αθλητές, όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκαρη- μέσω της οποίας όχι μόνο προωθείται το άθλημα, αναδεικνύεται η Ελλάδα και πρωταγωνιστεί το ελληνικό τένις παγκόσμια αλλά αποτελεί κι ένα πολύ καλό παράδειγμα για να ασχοληθούν τα παιδιά με το τένις».

 

Τα μαθήματα

Πολλές λοιπόν οι συμμετοχές φέτος σε όλα τα τμήματα του Ομίλου Αντισφαίρισης Σητείας, στο mini tenis, κόκκινης, πορτοκαλί, πράσινης μπάλας, στα αγωνιστικά τμήματα και τις ακαδημίες.

Τα μαθήματα στα δημοτικά γήπεδα στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου διεξάγονται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή καθώς και τα πρωινά του Σαββάτου. Οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλή κατάσταση, άρτιες, πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες να αθληθούν και να ασχοληθούν με το τένις.

 

Οι προπονητές

Επίσης φέτος σημειώνονται κι αλλαγές στο προπονητικό τιμ. Λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων μετακόμισε και έφυγε από τη Σητεία ο ένας από τους δύο προπονητές, ο κ. Γιάννης Γλεζάκης – τον ευχαρίστησε από καρδιάς ο κ. Σενδουράκης για την μεγάλη του προσφορά όλα τα χρόνια της παραμονής του στον Όμιλο.

Καθήκοντα λοιπόν ανέλαβε ο κ. Πολύδωρος Κουβαράκης. Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόκειται για ένα «από τα παιδιά του Ομίλου από την Σητεία» ότι ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το άθλημα στον Όμιλο από μικρό παιδί, αγάπησε το άθλημα, διακρίθηκε πολλάκις, πραγματοποίησε σπουδές στην συνέχεια -καθηγητής ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στο τένις- εργάστηκε σε άλλες περιοχές και πλέον μεταδίδει την αγάπη και τις γνώσεις του για το άθλημα σε άλλους ανθρώπους. Ο κ. Σφενδουράκης καλωσόσρισε δημόσια και μέσω της ΑΝΑΤΟΛΗΣ τον κ. Κουβαράκη εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι θα προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον Όμιλο, στο άθλημα, στον τόπο.

Παράλληλα ευχαρίστησε και τον έτερο προπονητή του Ομίλου κ. Φάνη Αρετάκη, του οποίου «η διαχρονική συνδρομή είναι πάρα πολύ σημαντική. Οι δύο προπονητές μας έχουν σηκώσει το βάρος των 120 και πλέον εγγεγραμμένων αθλητών φέτος μικρών και μεγάλων. Υπάρχει καλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων και, όπως προαναφέρθηκε, επιτυγχάνεται ένα καλό αποτέλεσμα στον Όμιλο μας, μέσω συλλογικής προσπάθειας προς όφελος των αθλουμένων».

 

Ζωντανό αθλητικό κύτταρο

«Πέραν της άνθισης του τένις στην περιοχή της Σητείας», συνέχισε  ο κ. Σφενδουράκης, «ο Όμιλος Σητείας κατέχει μία πολύ καλή θέση, σταθερή και σε αγωνιστικό επίπεδο, στην Κρήτη κι όχι μόνο, με αξιόμαχους αθλητές στην διάρκεια των χρόνων λειτουργίας του. Βέβαια λόγω των συνθηκών κορονοϊού της τρέχουσας χρονιά δεν υπάρχει γενικότερα αγωνιστική δράση, διοργανώσεις και η ευχή όλων είναι να αλλάξουν τα δεδομένα την επόμενη χρονιά.

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Σητείας είναι ένας υγιής Όμιλος, ένα ζωντανό αθλητικό κύτταρο στον τόπο μας που μέσω διαχρονικής προσπάθειας, έχει “αγκαλιαστεί” από ένα πολύ μεγάλο αριθμό αθλούμενων, μικρών και μεγάλων που θέλουν να μάθουν, να συνεχίσουν και που αγαπούν το άθλημα της αντισφαίρισης».

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας