Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Γ. Πλακιωτάκης στον STYLE 100: Μπορούν να προχωρήσουν τα ώριμα τμήματα του ΒΟΑΚ

DSC01590

  Ώριμα μελετητικά έργα μπορούν να προχωρήσουν με την διεκδίκηση της ένταξης τους στο Ταμείο Ανασυγκρότησης, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στον STYLE 100 και τον Κώστα Γραμμενίδη.

Ο υπουργός ανέφερε συγκεκριμένα  τα τμήματα του ΒΟΑΚ :

-Νεάπολη Αγιος Νικόλαος

-Καλό Χωριό Φρουζή

-παράκαμψη Παχιάς Άμμου

-Καβούσι Αυχένας Αγκαθιάς

αλλά και Παχιά Άμμος Ιεράπετρα.

Αυτή είναι η διεκδίκηση μας είπε, απαντώντας στις επικρίσεις για εγκατάλειψη της Σητείας στον σχεδιασμό για τον ΒΟΑΚ. Σημείωσε μάλιστα πως δική του βούληση , αλλά και του πρωθυπουργού , είναι ο άξονας να διατρέχει την γραμμή Καστέλι -Σητεία,.

Η διεκδίκηση ένταξης των ώριμων έργων στον κυβερνητικό σχεδιασμό και η αξιοποίηση πόρων από τα 70 και πλέον δις (Ταμείο Ανασυγκρότησης και ΕΣΠΑ) πρέπει να είναι ο κοινός  στόχος , είπε ο υπουργός. Σημείωσε πως  με την σωστή ιεράρχηση και αξιοποίηση του “πακέτου”, σε πέντε χρόνια μπορούμε να μιλάμε για μια “άλλη χώρα”.

 

  • Η δεύτερη ακτοπλοϊκή γραμμή στην Σητεία, που συνδέει την περιοχή με τα Δωδεκάνησα , κατά πάσα πιθανότητα θα επεκταθεί κατά ένα μήνα (μέχρι και τον Οκτώβριο), ενώ θα δρομολογηθεί και την επόμενη χρονιά, πολύ νωρίτερα.

 

  • Σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ και την Υγειονομική Περιφέρεια βρίσκεται ο Γ. Πλακιωτάκης ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα που προέκυψε με τον θετικό στον κορονοιό κρατούμενο στο Αστυνομικό Τμήμα. Όσον αφορά το Λιμενικό Σώμα, στο οποίο απέδωσε δημόσια εύσημα για την διάσωση εκατό περίπου μεταναστών, ο υπουργός είπε πως έχουν υποβληθεί σε τεστ και έχουν εφοδιαστεί με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό. Κάτι, που υποσχέθηκε θα γίνει άμεσα και για το Αστυνομικό Τμήμα, σε μια κατάσταση πρωτόγνωρη, όπως είπε, που δεν αντιμετωπίζεται στη βάση κάποιου εγχειριδίου.

 

  • “Αν δεν τα βρούμε υπάρχει η Χάγη”, είπε ο Γιάννης Πλακιωτάκης σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά και τον νέο, 61 γύρο διερευνητικών επαφών που πρόκειται να ξεκινήσει.

Η Ελλάδα αντιδρά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα είπε, χαρακτηρίζοντας πετυχημένη την δύσκολη διαχείριση από την κυβέρνηση, ενώ επανέλαβε την φράση του πρωθυπουργού “σταματούν  οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις”.

 

Υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τα μεγάλα περιφερειακά λιμάνια, είπε ο Γ. Πλακιωτάκης,

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας