Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Αρνητικοί στο τέστ για Covid-19 και οι 19 ναυαγοί μετανάστες που βρίσκονται στο λιμάνι της Σητείας

Αρνητικοί στο τέστ για Covid-19 και οι 19 ναυαγοί μετανάστες που βρίσκονται για 2η ημέρα στο λιμάνι της Σητείας.


Ευχάριστα τα νέα για την υγεία και των 19 ναυαγών μεταναστών αφού βγήκαν αρνητικά τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έκαναν χθες κατά την πρώτη μέρα άφιξής τους στο λιμάνι της Σητείας. 'Οπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας του Δήμου Σητείας, κος Γιώργος Αιλαμάκης,  ο Δήμος Σητείας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στους ναυαγούς. Αμέσως μόλις ενημερωθήκαμε για το περιστατικό αυτό ξεκινήσαμε την προετοιμασία της φιλοξενίας των ναυαγών. Προσφέραμε κλινοσκεπάσματα και ρούχα γιατί οι περισσότεροι ήταν βρεγμένοι, φροντίσαμε να τους εξασφαλίσουμε πρωινό μεσημεριανό και βραδινό με τη βοήθεια πολλών επιχειρηματιών της Σητείας.





Giwrgos Ailamakis


Δήμος Σητείας/ Πολιτική Προστασία.
Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η φύλαξη των παράτυπων μεταναστών στο χώρο του λιμεναρχείου Σητείας...
Το καλό νέο είναι ότι και οι 19 μετανάστες που υπεβλήθησαν στο τεστ κοροναϊού είναι αρνητικοί...
Η διοικητική τους μέριμνα στο θέμα σίτισης, ένδυσης καθώς και της ατομικής τους υγιεινής, έχει καλυφθεί, τόσο από το Δήμο Σητείας όσο και από τις εθελοντικές ομάδες και κατοίκους του δήμου.
Η καταγραφή τους έχει ολοκληρωθεί ενώ συνεχίζονται οι διεργασίες καταθέσεων οπότε και θα αποφασιστεί αρμοδίως η περαιτέρω πορεία τους.
Εκ μέρους του Κου Δημάρχου και εμού προσωπικά, ευχαριστούμε θερμά όλους όσους ενεπλάκησαν και συνεχίζουν να εμπλέκονται στην διαβίωση των μεταναστών, παρουσιάζοντας ο καθένας από τη σκοπιά του το αληθινό κοινωνικό - ανθρωπιστικό πρόσωπο, πάνω στο μεγάλο κεφάλαιο της ανθρώπινης προσωπικότητας και ζωής, χωρίς φυλετικές - θρησκευτικές κλπ διακρίσεις ..
Ευχή όλων να σταματήσει η μεταναστευτική μάστιγα και να επιστρέψουν όλοι στα σπίτια τους .
Κάποιοι επιτέλους ας αναλάβουν τις ευθύνες τους...
Πηγή : SitiaFm 95.5

Συνολικες προβολες σελιδας