Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Το ΕΠΑΛ Σητείας επισκέφθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Σητείας, Συμεωνίδης Σίμος για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το ΕΠΑΛ Σητείας επισκέφθηκε σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος Σητείας, Συμεωνίδης Σίμος για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στον χαιρετισμό του στην αντιπροσωπεία των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, δήλωσε:

«Κάθε χρόνο με την έναρξη του σχολικού έτους εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές προσδοκούν να έχουν ένα σχολείο που να τους αξίζει, που να μορφώνει τα παιδιά δωρεάν με όλους τους εκπαιδευτικούς που χρειάζονται, μέσα σε κτήρια άνετα και ασφαλή, σε χώρους που να μπορούν  να αποκομίζουν  τη γνώση και την πρακτική εξάσκηση με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Όμως κάθε χρόνο έρχονται αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα, αλλά ειδικά φέτος υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία και προβληματισμός.

Η κυβέρνηση παρουσιάζει μια πλαστή εικόνα για το άνοιγμα των σχολείων όπου όλα εξαντλούνται στην ατομική ευθύνη της σχολικής κοινότητας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονωϊού. Εγκλωβίζει το λαό  στο δίλλημα "μάσκα ή όχι μάσκα" για να κρύψει  τις πραγματικές ανάγκες και τα μέτρα που χρειάζεται να παρθούν, σύμφωνα με τις υποδείξεις των επιστημόνων, ενώ ταυτόχρονα ομολογούν ότι τα αναγκαία μέτρα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις σχολικές μονάδες κοστίζουν, αλλά από την άλλη  χαρίζει δισεκατομμύρια  σε μεγάλες εταιρείες του τουρισμού , των μεταφορών και άλλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Όλο το προηγούμενο διάστημα και τώρα, εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές διεκδικούν:
·        15 μαθητές ανά τάξη  για να υπάρξει  αποφυγή συνωστισμού,
·        μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση  για να καλυφτούν μορφωτικά κενά που δημιουργήθηκαν, αλλά και συνολικότερα, για την αναβάθμιση, τη βελτίωση του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου σε κάθε σχολείο.
·        Πρόσληψη μόνιμου  και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας
·        Είναι απόλυτη προτεραιότητα να υπάρχουν μόνιμα νοσηλευτές στις σχολικές μονάδες, γιατροί σε ομάδες σχολείων. ­
·        Να γίνονται μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
·          γίνουν εδώ και τώρα έλεγχοι σε όλα τα σχολεία, να λυθούν τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής, να βρεθεί λύση για το κτήριο του ΕΠΑΛ Σητείας, ώστε να στεγαστούν τα εργαστήρια σε αξιοπρεπείς αίθουσες.
Όμως ποια είναι η κατάσταση με το άνοιγμα των σχολείων;                          
25 και πάνω μαθητές στοιβάζονται ανά τάξη, 20.000 περίπου εκπαιδευτικοί προσλήφθηκαν ως αναπληρωτές , ενώ πέρυσι οι προσλήψεις ήταν 42.000, κανένα κτηριακό πρόβλημα δεν έχει λυθεί, κανένας έλεγχος  στις υποδομές των σχολείων δεν έγινε, λιγότερες καθαρίστριες προσλήφθηκαν από την περσινή χρονιά, όσο για προσλήψεις νοσηλευτών ή σχολιάτρων μάλλον θεωρείται πολυτέλεια.
Όμως δεν πρέπει κανείς να παραιτείται από τον αγώνα και τη διεκδίκηση για αυτά που του ανήκουν. Ο αγώνας ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης που στερεί από το λαό και τη νεολαία του για να δώσει στους λίγους, πρέπει να φουντώσει παντού, σε κάθε σχολείο, σε κάθε χώρο εργασίας, οργανωνόμαστε και διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν, στην εκπαίδευση, στην υγεία μας και στην αξιοπρέπεια μας.
Καλή δύναμη και καλούς αγώνες για να παλέψουμε να κάνουμε τη ζωή μας πιο όμορφη και δημιουργική, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας»
14 Σεπτεμβρίου 2020

Πηγή : SitiaFm 95.5

Συνολικες προβολες σελιδας