Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες & πρόσφυγες Ανατολικά της Κρήτης

https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/files/2020-08-11/limeniko_nixta.jpgΠαιδιά μεταξύ των 44 μέχρι τώρα διασωθέντων

Μεγάλη επιχείρηση σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του σκάφους με μετανάστες και πρόσφυγες - 44 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι τώρα


Σε συναγερμό το Λιμενικό Σώμα και με την επιχείρηση να βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό σκάφους με μετανάστες και πρόσφυγες, το οποίο βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή δώδεκα ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου.

Στο σημείο έχει σπεύσει πλοίο του Λιμενικού Σώματος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιος από τους επιβαίνοντες τηλεφώνησε μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, αναφέροντας ότι επιβαίνει σε σκάφος με άλλα άτομα, το οποίο βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι και αυτή την ώρα έχουν περισυλλέγει 44 άτομα, με τις ίδιες ασφαλείς πληροφορίες να κάνουν λόγω για άγνοια ακριβή αριθμού των επιβαινόντων στο σκάφος.
Οι πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι μεταξύ των 44 διασωθέντων είναι και μικρά παιδιών, ενώ αρκετοί είναι και εκείνοι που παλεύουν και με τα κύματα και εκλιπαρούν για βοήθεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης είναι στο θάλαμο επιχειρήσεων και παρακολουθεί στενά την επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, υπό τον συντονισμό του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος.

Στο σημείο του συμβάντος έχει σπεύσει πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, δύο παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.
Στο σημείο σπεύδουν επίσης σκάφη του Λιμενικού Σώματος από Σητεία, Άγιο Νικόλαο και Κάρπαθο, τα οποία έχουν αποπλεύσει με προορισμό το στίγμα το οποίο δόθηκε στο 112 από το τηλεφώνημα του ναυαγού.

Βοήθεια επίσης έχει ζητηθεί και από παραπλέοντα πλοία και σκάφη για τον εντοπισμό και τη διάσωση των επιβαινόντων του σκάφους, την ώρα που οι καιρικές συνθήκες (λόγω ισχυρών ανέμων), δυσχεραίνουν το έργο της επιχείρησης και των ανδρών του Λιμενικού να προσεγγίσουν το σημείο.

Πηγή : Νέα Κρήτη
(Φωτογραφία: Intime)

Συνολικες προβολες σελιδας