Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Μια προσωρινή λύση από το Δ. Σ “ικανοποίησε” τις ευαισθησίες για το ειδικό σχολείο

DSC02856
Απέφυγε να  βάλει το δάχτυλο “επι των τύπων των ήλων” για το θέμα στέγασης του ειδικού δημοτικού σχολείου και τις διαχρονικές ευθύνες , το δημοτικό συμβούλιο,
στην σημερινή μονοθεματική συνεδρίαση, που λειτούργησε περισσότερο διεκπερεωτικά παρά ουσιαστικά και ενέκρινε την εισήγηση του δημάρχου για στέγαση προσωρινά στον χώρο του.Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ.(στο ΚΕΓΕ), με την δέσμευση πως θα τρέξει η διαδικασία για την εξεύρεση μόνιμης λύσης.
DSC02853 DSC02858
Μια προσωρινή λύση,που ίσως δεν είναι και η καλύτερη, είπε ο Γιώργος Ζερβάκης,μιλώντας για το θέμα, ζητώντας έξ αρχής να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι.
Η λύση που προκρίθηκε, απαξιώνει μια δομή πριν καν αρχίσει αν λειτουργεί, το ΚΔΑΠ, με την ομόφωνη (πλην Ελένης Πλατανάκη, που δήλωσε πως ψηφίζει “λευκό”) απόφαση να παραχωρηθεί ο χώρος και να συμπτυχθούν οι ώρες λειτουργίας του χώρου για τα ενήλικα άτομα με προβλήματα,ώστε να  συστεγαστεί το ειδικό σχολείο,. Θα προηγηθεί η αλλαγή χρήσης, για την στέγαση σχολείου ( η αρμοδιότητα μεταφέρεται από την Υγεία και Πρόνοια στην Παιδεία).
Δεν εξυπηρετείται καθόλου η διαδικασία κοινωνικοποίησης των παιδιών., που όχι μόνο δεν θα βρίσκεται στους ίδιους χώρους με παιδιά άλλων σχολείων, αλλά για την δική τους εκπαίδευση , επιλέγεται μια τοποθεσία σε απόσταση από την πόλη.
DSC02855
Είναι αξιοσημείωτο πως, τέτοιες αντιλήψεις και προβληματισμοί δεν διατυπώθηκαν από την αντιπολίτευση, ούτε από την πλευρά του Νίκου Καραμανωλάκη, ούτε από τον Θοδωρή Πατεράκη και τον Λεωνίδα Τερζή.
Η κριτική τους, αφορούσε αποκλειστικά τα καθυστερημένα αντανακλαστικά του δήμου, κάτι που δικαιολόγησε ο Γ. Ζερβάκης, λέγοντας πως μέχρι και το Μάιο, δεν υπήρχαν αιτήματα, δεν ήταν σίγουρο πως θα λειτουργήσει το ειδικό σχολείο.
Επιχείρημα, που δεν αποδέχτηκε ο Σίμος Συμεωνιδης, που έδειξε την συνολική εικόνα, επιρρίπτοντας ευθύνες και στους πρώην καις τους νυν.
Λακωνικός, ο Νίκος Κουρουπάκης. δήλωσε πως έχουν ασχοληθεί με το θέμα τα θεσμικά όργανα, όπως η Επιτροπή Παιδείας, και η πολύ θεωρία βλάπτει, όπως είπε,η πράξη δημιουργεί το αποτέλεσμα.
Ακούσαμε πολλά για υπολήψεις που έχουν θιχτεί και για εκπαιδευτικούς που έχουν συκοφαντηθεί και στις αναφορές Πατεράκη-Τερζή και στην τοποθέτηση Καραμανωλάκη.
Ο Λεωνίδας Τερζής μάλιστα μίλησε για ψευδείς ειδήσεις , είπε πως και ο ίδιος έχει συκοφαντηθεί, και ανέφερε τη συμβολή του στα ΑΜΕΑ επί δημαρχίας Πατεράκη. Ειπε και κάτι ακόμα,που δεν το εξήγησε .Το θέμα, πήρε διαστάσεις, χωρίς να πρέπει δήλωσε. Διαφωνούμε. Το θέμα δεν πήρε διαστάσεις, ενώ έπρεπε.
Ολα όσα ειπώθηκαν για συκοφαντίες και για “πολεμικό κλίμα”περίπου, μας άφησαν με την απορία, πότε έγιναν όλα αυτά. και από ποιους. Το δημοτικό συμβούλιο είχε γνώση..Δεν τη μοιράστηκε, για ένα τόσο ευαίσθητο έεμα, που αφορά όλη την κοινωνία, που μένει με την απορία..
Ενώ ακούσαμε για τη ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών, δεν ακούσαμε τίποτα για την ταλαιπωρία των ίδιων των παιδιών και των γονέων τους. Εκεί, δεν εστίασε κανείς -εξαιρούμε προφανώς την Ελένη Πλατανάκη που διαχώρισε έξ αρχής τη θέση της, και απάντησε σε κατηγορίες που ακούστηκαν, από τον Ν. Καραμανωλάκη,ακόμα και για “λεηλασία” του χώρου όπου στεγαζόταν το ειδικό σχολείο, “Πότε επισκεφτήκατε τις δομές ;” ρώτησε φορτισμένη, αναφέροντας όμως και αναγνωρίζοντας τις ενέργειες και προσπάθειες που έγιναν επί δημαρχίας Πατεράκη και από τον Λεωνίδα Τερζή για το ΚΔΑΠ. Ανέφερε όμως και την “μοναξιά΄΄, των γονέων και του συλλόγου στήριξης ΑΜΕΑ που επιλύει προβλήματα, όπως π.χ η εξεύρεση και διασφάλιση ειδικοτήτων για το ειδικό σχολείο και για τον Σύλλογο.
Συμπερασματικά, οι ευαισθησίες ικανοποιήθηκαν από την προσωρινή λύση στέγασης στο ΚΔΑΠ και η συνεδρίαση έληξε με ικανοποίηση από τους παριστάμενους. Τίποτα άλλο.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100fm

Συνολικες προβολες σελιδας