Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Συναντήσεις Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου


https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/antiperifereiarxis_sinantisi-1-750x375.jpg
Την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε  συνάντηση  του Αντιπεριφερειάρχη  Λασιθίου Γιάννη Γουλιδάκη με  εκπροσώπους του ΤΟΕΒ Παπαγιαννάδων και συγκεκριμένα του Προέδρου του, και Περιφερειακού  Συμβούλου  της Π.Ε.Λασιθίου Ξενικάκη Κωνσταντίνου και του στελέχους του  ΤΟΕΒ  Πετρουλάκη Θεόδωρου.
Κατά την συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Χανιωτάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου Γιώργος  Τσιφετάκης καθώς και η  Ελισάβετ Μαργιούλα,  Τοπογράφος Μηχανικός  υπεύθυνη για τον προγραμματισμό των έργων της Π.Ε. Λασιθίου .
Θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη για την λειτουργία του ΤΟΕΒ Παπαγιαννάδων, τα προβλήματα που υπάρχουν  και η δυνατότητα εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του οργανισμού.
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ - ΤΟΕΒ ΚΑΒΒΟΥΣΙΟΥ (08-09-2020)
Την ίδια ημέρα, έγινε συνάντηση του  Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Γουλιδάκη, με την ομάδα εργασίας του Εργαστηρίου Παράκτιας & Θαλάσσιας έρευνας του Ι.Τ.Ε.,  με την επιτροπή παρακολούθησης της   Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο «ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑ ΛΥΓΙΑ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ». Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Μαρία Χανιωτάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος & Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης Γιάννης Ανδρουλάκης, η  Ελισάβετ Μαργιούλα,  Τοπογράφος Μηχανικός, μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης, η  Μαρία Γεροντή Τοπογράφος Μηχανικός & Αναπληρώτρια Δ/ντρια της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π. Ε.Λασιθίου,  ο  Νικόλαος Καμπάνης,  Δ/ντής Ερευνών και επικεφαλής του Εργαστηρίου Παράκτιας & Θαλάσσιας έρευνας του Ι.Τ.Ε. καθώς και ο δρ. Γεώργιος Αλεξανδρακης ερευνητής του εργαστηρίου του Ι.Τ.Ε.
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ - ΙΤΕ ΚΑΜΠΑΝΗΣ (07-09-2020)
Κατά την συνάντηση παρουσιάστηκε από τους εκπροσώπους του Ι.Τ.Ε.,  ο σχεδιασμός των εργασιών πεδίου που θα γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα  και η μεθοδολογία που θα χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος της έντονης διάβρωσης που παρατηρείται στην περιοχή της Γρα Λυγιάς και συγκεκριμένα  από τον Λιμένα Ιεράπετρας έως τη θέση «Γωνιά» στο Στόμιο Νέας Ανατολής Ιεράπετρας.
Την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε  μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη  Λασιθίου Γιάννη Γουλιδάκη και παρουσία του, σύσκεψη με τους Περιφερειακούς Συμβούλους της  Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.
Στην  σύσκεψη συμμετείχαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι,  Μαρία Χανιωτάκη Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Περιφέρειας Κρήτης,  Γιάννης Ανδρουλάκης,  Γιώργος  Τσιφετάκης και Κωνσταντίνος Ξενικάκης, καθώς και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Μιχάλης Χωραφάς.

Θέμα της σύσκεψης ήταν οι εξελίξεις στο θέμα του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ),  και η ενημέρωση των συμμετεχόντων από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ, πολιτικό μηχανικό Μιχάλη Χωραφά,  για τις θέσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου, τις προτάσεις του και τις μέχρι σήμερα δράσεις του, καθώς και για την σχετική επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, με την οποία ζητά την πλήρη χρηματοδότηση των έργων του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης στον Νομό Λασιθίου από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής. 
Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση εφ’όλων των θεμάτων που τέθηκαν, προκειμένου να χαρακτούν οι άξονες δράσεων και προτάσεων .

Συνολικες προβολες σελιδας