Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Τα εν εξελίξει έργα του Δήμου Σητείας, ένας μικρός απολογισμός από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαδάκης μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη, αναφέρθηκε στις διαδικασίες για την ολοκλήρωση ή στην έναρξη υλοποίησης έργων και δράσεων στο Δήμο Σητείας.

Από τις συνολικά 15 παιδικές χαρές στο Δήμο, έχουν ολοκληρωθεί αυτές στην πόλη της Σητείας και αναμένεται σύντομα να δοθούν προς χρήση.
«Έχουν ολοκληρωθεί πλήρως και οι 3 και έχει γίνει η πιστοποίηση τους. Ο εργολάβος προχωράει στις υπόλοιπες στα χωριά του Δήμου μας, όπως για παράδειγμα στην Σκοπή και αλλού.
Σε ό,τι αφορά την άδεια λειτουργίας υπάρχει μία διαδικασία. Θα δούμε αν μπορέσουμε να δώσουμε τμηματικά τις παιδικές χαρές σε χρήση. Υπάρχει ένα διαδικαστικό. Προτιμότερο ήταν μία ολοκληρωμένη άδεια λειτουργίας για όλες τις παιδικές χαρές, θα δούμε τί μέλει γενέσθαι. Όμως είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε άμεσα τουλάχιστον με τις παιδικές χαρές της Σητείας.
Για το ζήτημα σχετικά με την άμμο και την χρησιμοποίηση του υλικού που είναι πιστοποιημένο, διαφαίνεται ότι σαν πιστοποιημένο υλικό δεν έχει ιδιαίτερες επιβαρύνσεις, θα το ελέγξουμε κατά την λειτουργία και θα επέμβουμε. Άρα είναι ένα θέμα που θα το δούμε στο μέλλον».
Η ράμπα στην παραλία
Για την συμπληρωματική επέμβαση που έγινε με σκοπό την βοήθεια χρήσης εισόδου και εξόδου των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στην παραλία της Σητείας ο Αντιδήμαρχος επεσήμανε:
«Στην αρχή της παραλίας έγινε η βοηθητική ράμπα. Έγινε μία πλευρική κουπαστή για να μπορούν οι άνθρωποι να βαστούν για να μπουν ή να εξέλθουν από τη θάλασσα.
Αυτά βέβαια είναι δράσεις που έγιναν για την διευκόλυνση συνανθρώπων μας, δεν είναι τα ουσιαστικά, οριστικά μέτρα, τα οποία προγραμματίζουμε να γίνουν την επόμενη χρονιά πλέον με την ένταξη των τεσσάρων μόλων, στη Σητεία, στο Βάι, στον Ξερόκαμπο και στην Ανάληψη με ράμπες ΑΜΕΑ και όλα τα βοηθητικά μέσα και τον μηχανισμό».
Αγροτική οδοποιία
Ένα ζήτημα που αφορά όλες τις Τοπικές Κοινότητες είναι η αγροτική οδοποιία. Όπως ενημέρωσε ο κ. Παπαδάκης, «ο προϋπολογισμός είναι περίπου 400.000 €. Είχε γίνει ο διαγωνισμός, έγινε προσυμβατικός έλεγχος και οι διαδικασίες που απαιτούνται και εκτιμάται ότι έως 25 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η υλοποίηση του έργου.
Είναι σημαντικό έργο, αφορά όλα τα τοπικά διαμερίσματα, όλο τον αγροτικό κόσμο, περιλαμβάνει έργα που θα βοηθήσουν στην προσπέλαση και ειδικά την περίοδο της ελαιοσυγκομιδής σε κάποια δύσκολα σημεία του αγροτικού μας οδικού δικτύου.
Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου προβλέπονται κυρίως σκυροδετήσεις, καθώς ασφαλτοστρώσεις σε ορισμένα σημεία, διευθετήσεις και καθαρισμοί τμημάτων οδοποιίας που είναι σε δύσκολη κατάσταση ακόμα».
Το νέο Δημαρχείο
Για το νέο Δημαρχείο Σητείας ο διαγωνισμός έγινε, ζητήθηκε από την Οικονομική Υπηρεσία και την Αντιπολίτευση να γίνει έλεγχος της έκπτωσης και θα προχωρήσει η διαδικασία που σημαίνει ότι σε περίπου δύο μήνες αναμένουμε τα αποτελέσματα, δικαιολόγηση της έκπτωσης του εργολάβου και θεωρητικά αρχές του χρόνου αναμένεται η εγκατάσταση του εργολάβου και η έναρξη των εργασιών. Αν όλα πάνε καλά και αν ο εργολάβος δικαιολογήσει αυτό το ποσοστό. Θα κληθεί και ο πρώτος και ο δεύτερος εργολάβος για να δικαιολογήσει την έκπτωση», εξήγησε.
Στο παραλιακό μέτωπο
Εξελίσσονται παράλληλα και οι καθαρισμοί των ρεμάτων στο παραλιακό μέτωπο και στον Παντέλη ποταμό. «Αφορούν εργασίες και αρμοδιότητα της Αντιπεριφέρειας, με την οποία συνεργαζόμαστε. Μας ζητήθηκε να ενημερώσουμε για τα ρέματα που υπάρχουν ανάγκες. Θα στείλουμε ενημερωτικό έγγραφο, συμπληρωματικό και από αιτήματα στους οικισμούς για επιπλέον καθαρισμούς σε ρέματα.
Σε συνεργασία πάντα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να είμαστε έτοιμοι για τον ερχόμενο χειμώνα. Θεωρώ ότι θα είναι καλύτερα φέτος. Ελπίζουμε να μην έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι στο μέγιστο βαθμό ώστε να προλάβουμε δύσκολες καταστάσεις», κατέληξε ο Αντιδήμαρχος.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας