Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Προσωρινά κρατούμενοι οι δυο διακινητές στη Σητεία


Στη Σητεία μετέβη ο Εισαγγελέας και η Ανακρίτρια και έκριναν προσωρινά κρατούμενους τους δυο διακινητές που συνελήφθησαν μετά το ναυάγιο του σκάφους τους ανατολικά της Σητείας την περασμένη εβδομάδα. Θα παραμείνουν στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος μέχρι να αποφασιστεί που θα μεταφερθούν.

Υπό έλεγχο η κατάσταση

«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Πιστεύουμε ότι δεν θα έχουμε διασπορά. Στην παρούσα φάση απαιτούνται χαμηλοί τόνοι απ’ όλους μας, να συμπεριφερόμαστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα όλοι» σημείωσε ο δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης αναφέροντας ότι προς το παρόν οι μετανάστες που παραμένουν στον κλειστό χώρο της αίθουσας του επιβατικού σταθμού στο λιμάνι Σητείας δεν έχουν παρουσιάσει προς το παρόν συμπτώματα.

Ωστόσο έχει προγραμματιστεί η επανάληψη δεύτερων τεστ κορωνοιού έως αύριο Τρίτη.

Σε ότι αφορά τα θετικά περιστατικά εκτός των δύο ανθρώπων που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σητείας προέκυψε και τρίτο θετικό. Ο λόγος για τον έναν εκ των δύο φερόμενων ως διακινητών που κρατούνταν στο Α/Τ Σητείας.

 

Ανησυχία στα δικαστήρια Νεάπολης

Απολύμανση του κτιρίου των Δικαστηρίων της Νεάπολης έγινε το πρωί μετά την ενημέρωση που έλαβαν χθες ότι ένας από τους φερόμενους ως διακινητές των μεταναστών που διασώθηκαν και φιλοξενούνται στη Σητεία – βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο κατηγορούμενος ως διακινητής, Κούρδος στην καταγωγή, είχε παρουσιαστεί ενώπιον του Ανακριτή και του Εισαγγελέα την περασμένη Πέμπτη και μετά το δεύτερο τεστ για κορονοϊό διαγνώστηκε θετικός.

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας