Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Έλληνες και επαναλαμβανόμενους επισκέπτες είχαν φέτος το Παλαίκαστρο, η Ζάκρος, ο Ξερόκαμπος

 

Σημαντική ήταν η συνδρομή των Ελλήνων επισκεπτών κατά τη φετινή τουριστική περίοδο στη Δημοτική Ενότητα Ιτάνου, στο Παλαίκαστρο, στη Ζάκρο, αλλά και στον Ξερόκαμπο -περιοχές που δραστηριοποιείται ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Δωματίων Ιτάνου.

«Σε μία δύσκολη, όπως είναι η φετινή σαιζόν, ο εγχώριος τουρισμός και δη από την Κρήτη»,  ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κων. Κοξαράκης, «συνετέλεσε ώστε να δημιουργηθεί μία κινητικότητα στην περιοχή, ιδιαίτερα την περίοδο του Αυγούστου, αλλά και γενικότερα καθ’ όλη την διάρκεια της σαιζόν ως τώρα. Επίσης συντέλεσαν στην τόνωση της τουριστικής κίνησης επαναλαμβανόμενοι πελάτες του εξωτερικού που καταρχήν αποφάσισαν να κάνουν διακοπές σε αυτές τις δύσκολες λόγω κορονοϊού συνθήκες και επέλεξαν ακολούθως την περιοχή για να τις απολαύσουν. Βέβαια είναι μειωμένος φέτος και ο αριθμός των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών».

 

Οι διακυμάνσεις στις πληρότητες

«Η κίνηση φυσικά δεν είναι η επιθυμητή, όπως εξάλλου αναμενόταν από την αρχή αυτής της έτσι κι αλλιώς ιδιόμορφης τουριστικής σαιζόν. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Αύγουστος, περίπου ένα δεκαπενθήμερο, στην διάρκεια του οποίου υπήρξε ικανοποιητική κίνηση και πληρότητα, που σε κάποιες περιπτώσεις άγγιξε και το 100%. Βέβαια η εικόνα δεν είναι ίδια σε όλα τα καταλύματα, καταγράφονται διαφοροποιήσεις από περιοχή σε περιοχή κι ανάλογα τη θέση του καταλύματος-παραλιακά και μη.

“Κερδισμένοι” μπορούν να θεωρηθούν εκείνοι που κατάφεραν να έχουν μία σχετική ροή επισκεπτών κυρίως επαναλαμβανόμενων, παλιών πελατών από τότε που άνοιξαν τα καταλύματα και κυρίως από τα μέσα του Ιούλη κι έπειτα μέχρι σήμερα με την συνδρομή και των Ελλήνων φυσικά επισκεπτών. Στις περιπτώσεις αυτές η πληρότητα ήταν ικανοποιητική, όμως αυτό δεν αφορά το σύνολο των καταλυμάτων της περιοχής.

Μία ικανοποιητική περίοδος συνολικά, όπως προαναφέρθηκε, ήταν αυτή από το τέλος του πρώτου δεκαήμερου του Αυγούστου σχεδόν έως το τέλος του μήνα. Υπήρξε μία κινητικότητα από Έλληνες, η οποία ήταν σημαντική. Η πληρότητα κυμάνθηκε, από 80% έως 100%.

Από τις αρχές του Σεπτέμβρη καταγράφεται πτώση ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει σχετική κινητικότητα από επαναλαμβανόμενους πελάτες.

«Στην πλειοψηφία τους οι ξένοι επισκέπτες  που προσέρχονται φέτος στην περιοχή είναι Γάλλοι. Από κι’ έπειτα Αυστριακοί καθώς και μικρότερο ποσοστό Γερμανοί.

Σταθερή αξία και φέτος για την περιοχή είναι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το windsurfing, πολλοί εκ των οποίων είναι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες καθώς και οι άνθρωποι που αγαπούν γενικότερα την φύση. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι καλοί πρεσβευτές του τόπου μας», κατέληξε ο κ. Κοξαράκης.

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας