Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Η ευθύνη και το βάρος της σιωπής από την 7η ΥΠΕ Κρήτης και την διοίκηση του Νοσοκομείου

aff0b5adea1356267442b01dc2e90892_l1441111672
Με φημολογίες και διαρροές και την απόλυτη έλλειψη επίσημης ενημέρωσης αναγκαζόμαστε να ζήσουμε μια δύσκολη περίοδο, σε αναμονή μιας ακόμα δυσκολότερης, τον χειμώνα που έρχεται.
Για τον κορονοιό μιλάμε, και για ότι αυτός φέρνει μαζί του. Γιατί μπορεί να φέρει επικίνδυνες συμπεριφορές στοχοποίησης ανθρώπων, μπορεί να θρέψει ρατσιστικές αντιλήψεις και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην βία (το είδαμε σε περιστατικά στην Αθήνα).


Ολα αυτά, πιστεύουμε πως ηρεμούν και μπαίνουν σε σωστά πλαίσια, όταν  γνωρίζεις τι ακριβώς συμβαίνει, από που πρέπει να προφυλαχτείς, τι να  αποφεύγεις και τι να μη φοβάσαι.
Ζούμε, εδώ, τις τελευταίες μέρες , με το τραγικό ναυάγιο και τους διασωθέντες που φιλοξενούνται σε χώρο του Λιμεναρχείου , μια κατάσταση περίπου άναρχη . Δεν αναφερόμαστε καθόλου στην φιλοξενία και την πρόνοια που υπήρξε από τον Δήμο και τις υπηρεσίες του, τους εθελοντές, ΕΔΕΑΚ και Ερυθρό Σταύρο.

Μιλάμε για την απόλυτη σιωπή της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ, που μπορεί να επισκέφτηκε εκείνες τις μέρες την Σητεία, θεώρησε όμως  πως καθόλου δεν θα εξυπηρετούσε να ενημερώσει την τοπική κοινωνία , μέσα από τα τοπικά μέσα, για την κατάσταση και την διαχείριση της, τα τεστ που έγιναν κλπ.

Τίποτα. Η κυρία Μπορμπουδάκη μας αγνόησε (όχι τονSTYLE 100, όλα τα μέσα) .
Με έκπληξη είδαμε, μετά, πως έκανε κάποιες δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό του Ηρακλείου. Δικαίωμα της η επιλογή. Δικαίωμα μας και υποχρέωση μας η κριτική.

Θεωρούμε πως ρόλος μας είναι να υπερασπιζόμαστε την ενημέρωση των συμπολιτών μας και το δικαίωμα τους σε αυτήν. Είμαστε ένας δίαυλος, ένα μέσο για αυτή την ενημέρωση . Η μόνη μας φιλοδοξία είναι να συνεχίσουμε να είμαστε,  με αξιοπρέπεια όπως ταιριάζει και αξίζει σε όλους τους ανθρώπους , ακροατές και αναγνώστες ,που μας εμπιστεύονται.

Να ανοίξουμε το κεφάλαιο των τελευταίων ωρών, για να φανεί ακόμα πιο καθαρά αυτό που προσπαθούμε να πούμε :
Υπάρχει μια διαρροή, σε καμία περίπτωση επίσημη ενημέρωση, για κρούσματα κορονοιού, ανάμεσα στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Σητεία.
Η αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου μας, Μαρία Δαρατσιανού, από τη στιγμή που ανέλαβε μέχρι και σήμερα, δεν έχει δεχτεί ποτέ να μιλήσει και να επικοινωνήσει προβλήματα του Νοσοκομείου, των εργαζομένων, να παρουσιάσει ελλείψεις , να μιλήσει για προτεραιότητες. Σιωπά. Η έλλειψη επικοινωνίας με την κοινωνία της Σητείας, αλλά, όπως υποθέτουμε και με εργαζόμενους στο ίδρυμα, μόνο προβλήματα δημιουργεί.
Η σιωπή είναι η επιλογή της και στην σημερινή έκτακτη περίπτωση. Δεν γνωρίζουμε επομένως από εκεί, ούτε ποια μέτρα έχουν ληφθεί για να αποφευχθεί η διασπορά ,ούτε αν έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση επαφών των ανθρώπων που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο με τους πρόσφυγες .
Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Και η άγνοια, οδηγεί στο να αρχίζουν να διατυπώνονται ακραίες αντιλήψεις. Είδαμε, δυστυχώς ακραία ρατσιστικά σχόλια. Δεν θα τα αναπαράγουμε.


“Με εντολή πρωθυπουργού”


Όλοι καταλαβαίνουμε πως η επιλογή (γιατι, επιλογή είναι ) της έλλειψης ενημέρωσης έχει γίνει κεντρικά από το επιτελικό κράτος που έχει κτίσει ο σημερινός πρωθυπουργός.  Γιατί το Μαξίμου, θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να εισπράττει  επιτυχίες. Πόσα “με εντολή πρωθυπουργού “, ακούσαμε τελευταία;

Καταλαβαίνουμε και τις προσπάθειες στοχοποίησης ομάδων ανθρώπων , κυρίως των νέων. Τις εισπράττουμε σαν προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών και αλλαγής της ατζέντας. Είδαμε πόσο  γρήγορα, η “επιτυχία ” στην αντιμετώπιση  της υγειονομικής κρίσης γύρισε σε αποτυχία . Κάποιος πρέπει να το χρεωθεί αυτό.

Η επιλογή της ΥΠΕ Κρήτης και της  αναπληρώτριας διοικήτριας του νοσοκομείου να σιωπούν, έχει βάρος και ευθύνη. Τους καταλογίζουμε ακέραια και το βάρος και την ευθύνη.
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας