Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Σχολεία, Κτήρια, υποδομές και ιδιοκτησιακά σε σύσκεψη στο δήμο (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

DSC02112
Μεγάλος χαμένος η ειδική εκπαίδευση ΑΜΕΑ

Η ένδεια της εκπαίδευσης στην Σητεία σε όλα όσα αφορούν την ειδική αγωγή και τις προνοιακές δομές για τα παιδιά με αναπηρία αναδείχθηκε κυρίως στην συζήτηση που έγινε σήμερα (07/07/2020),
στην αίθουσα συνεδριάσεων του δήμου, με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης Μ. Καρτωνάκη μαζί με τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας Λασιθίου Μανόλη Μακράκη και Δευτεροβάθμιας Λασιθίου Μιχάλη Παπαδάκη να ενημερώνονται από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, τον Δήμαρχο Γ.Ζερβάκη και τους αντιδημάρχους Γ.Παπαδάκη, Ελ. Πλατανάκη,.Γ. Αιλαμάκη,Ν.Μακρυνάκη, τον Γενικό Γραμματέα Μ. Μακρονικολάκη, τον πρόεδρο του ΔΟΚΑΣ Μ. Περάκη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης Αλ. Αλεξάκη, για τα πολλά προβλήματα των σχολικών δομών.
DSC02063
Παλιά κτίρια, έλλειψη αιθουσών, απουσία ειδικών εργαστηρίων, προβλήματα μόνωσης ακόμα, αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των παιδιών κατά τη προσέλευση ή την αποχώρηση τους και την καταλληλότητα των θέσεων στάθμευσης των λεωφορείων που τα παραλαμβάνουν, ήταν μερικά από τα πολλά θέματα που μπήκαν στην συζήτηση από τους διευθυντές του ΓΕΛ Μ.Τσιφετάκη, ΕΠΑΛ Γρ. Προιστάκη, Εσπερινού ΓΕΛ Γ. Λαποκωνσταντάκη, Α γυμνασίου Ε. Δαούκα, Β γυμνασίου Γ. Ρείζη, την Ελ. Δρετάκη του Ειδικού Σχολείου.
DSC02066
DSC02069 DSC02072
DSC02078 DSC02084

DSC02105 DSC02110
DSC02112
DSC02113
Παρόλο που η ίδια η ίδια η κ. Δρετάκη αναφέρθηκε επιγραμματικά στα προβλήματα, με βασικό το «προσωρινό μόνιμο» καθεστώς με το οποίο λειτουργεί, με απουσία όχι μόνο αιθουσών., εργαστηρίων ,ράμπας, τουαλέτας, καθηγητών ειδικοτήτων παιδοψυχολογίας εργασιοθεραπείας, κοινωνιολογίας, και κυρίως την απουσία ιδιοκτησιακού τίτλου, έμφαση στο θέμα έδωσε ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σητείας Α. Αλεξάκης και η αντιδήμαρχος και πρόεδρος της σχολικής επιτροπής ειδικής εκπαίδευσης Σητείας Ελένη Πλατανάκη.
DSC02093DSC02095
Ενδιαφέρουσα πρόταση για τον ορισμό μεσολαβητή ανάμεσα στον δήμο και την περιφερειακή διεύθυνση, κατέθεσε ο επίσης εκπαιδευτικός και πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ Μ. Περάκης.
Θετική, καταρχάς , αλλά χωρίς κάτι συγκεκριμένο, ήταν η ανταπόκριση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης , που αναφέρθηκε στη ανάγκη να κτιστούν νέα κτίρια, κάνοντας λόγο για <στρατηγικό ζήτημα>. Ζήτησε από το δήμο να μπει «μπροστάρης» και υποσχέθηκε την στήριξη του.
Αναφορά έκανε και στα παράλληλα προγράμματα που θέλει να τρέξει η διεύθυνση του, όπως η οδική ασφάλεια.


ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας