Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Νέα αυτοματοποιημένα συστήματα χλωρίωσης νερού στη Σητεία

Με αρκετά θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδρίασε το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Σητείας.

Το Δ.Σ. όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ ενέκρινε τη μελέτη «Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων χλωρίωσης νερού». Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΣ κ. Σταύρος Ψωμαδάκης, «γίνεται προμήθεια νέων συστημάτων τα οποία ως πιο σύγχρονα θα τοποθετηθούν στους μεγάλους οικισμούς και παράλληλα εξειδικευμένων συστημάτων χλωρίωσης που θα τοποθετηθούν σε μικρούς οικισμούς που δεν έχουν ρεύμα οι δεξαμενές. Είναι ειδικά, δουλεύουν με άλλη διαδικασία -χωρίς ρεύμα, έχουν δοκιμαστεί και έχουν καλά αποτελέσματα. Με την έγκριση της μελέτης, η ΔΕΥΑΣ θα προχωρήσει στην προμήθεια των μηχανημάτων. Το έργο θα υλοποιηθεί στην διάρκεια του οικονομικού έτους 2020 -2021.
Πρόκειται για καινούρια μηχανήματα, υπερσύγχρονα, αυτοματοποιημένα. Προβλέπεται η τοποθέτησή τους επί παραδείγματι στην δεξαμενή της Γκέλας, στον Πετρά, στην Ανάληψη, σε μεγάλους δηλαδή οικισμούς. Τα μηχανήματα που είχαν εγκατασταθεί που είναι πιο παλιάς τεχνολογίας σε αυτούς θα τοποθετηθούν σε μικρούς οικισμούς που δεν έχουν τέτοιες απαιτήσεις.
Τα πιο σύγχρονα έχουν μεταξύ άλλων δυνατότητες- όπως παρακολούθησης με τηλεμετρία, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να μεταβαίνει εκεί υπάλληλος, όπως γίνεται τώρα σε καθημερινή βάση. Κάθε μέρα γίνεται αυτή η διαδικασία, υπάλληλος κάνει αυτή η διαδρομή, ελέγχει τους χλωριωτήρες αν δουλεύουν κλπ, λαμβάνει υπολειμματικά χλώριο για να δούμε ότι είναι όπως προβλέπεται.
Διότι εξ αιτίας του κορονοϊού, το τελευταίο διάστημα ήρθε εγκύκλιος από το Υπουργείο Υγείας το οποίο μας δίδει την εντολή να αυξηθεί δυόμισι φορές πάνω το υπολειμματικό χλώριο στα ακραία σημεία του δικτύου. Η νομοθεσία προβλέπει ότι στο ακραίο σημείο του δικτύου ενός οικισμού, π.χ. της πόλης πρέπει να είναι όχι μικρότερη από το 0,20 pdf. Αυτή τη στιγμή λοιπόν με την εγκύκλιο του Υπουργείου αυτή η τιμή αυξήθηκε στο 0,50. Τα παρακολουθούμε λοιπόν για να κάνουμε νέες ρυθμίσεις κι αυτό είναι μία επίπονη διαδικασία».

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας