Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Όταν οι πολίτες δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς νερού, εντείνεται το πρόβλημα της λειτουργίας της ΔΕΥΑΣ

Με αρκετά θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδρίασε το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Σητείας, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ.

Κατά τη συζήτηση και στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Σταύρος Συλλιγαρδάκης ανέδειξε τις επιπτώσεις της διαμορφούμενης κατάστασης λόγω της πανδημίας και στην εξέλιξη έργων που υλοποιούνται και στα οικονομικά δεδομένα της επιχείρησης. Η ΔΕΥΑΣ έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα κι όταν οι πολίτες δεν αντεπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους και στην πληρωμή των λογαριασμών τους, το πρόβλημα της λειτουργίας της εντείνεται.
Ο κ. Συλλιγαρδάκης αναφέρθηκε επίσης στην παύση των εργασιών του έργου της αντικατάστασης των σωλήνων ύδρευσης σε ένα μεγάλο τμήμα της Σητείας. Η ΔΕΥΑΣ θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες.
«Παρά τις δύσκολες συνθήκες», όπως τόνισε ο κ. Συλλιγαρδάκης, «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προχωρήσουν έργα και μελέτες, σημαντικά για το Δήμο. Όπως το έργο των Αχλαδίων, που είναι σε εξέλιξη, αλλά κι εκείνα που προγραμματίζονται στο άμεσο μέλλον, όπως αυτά που αφορούν τον βιολογικό του Παλαικάστρου και της Σητείας. Επίσης συνεχείς είναι οι προσπάθειες για την εξεύρεση χρηματοδοτήσεων, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα με έτοιμες μελέτες ή για να διεξαχθούν μελέτες».

Οι προμήθειες

Συζητήθηκε και εγκρίθηκε και η ανάθεση προμήθειας ημιφορτηγού αυτοκινήτου πετρελαίου. Πρόκειται, όπως ανέφερε ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΣ κ. Σταύρος Ψωμαδάκης, για προμήθεια από την πρώην Ανώνυμη Εταιρία του Δήμου Λεύκης στο πλαίσιο της εκποίησης από τον Ορκωτό Λογιστή και της διαδικασίας εκκαθάρισης.
Το Δ.Σ. προχώρησε επίσης στην ανάθεση προμήθειας για την αντικατάσταση φρεατίων, θυρών και λοιπών μεταλλικών κατασκευών σε αντλιοστάσια και δεξαμενές της ΔΕΥΑΣ. Η ανάθεση έγινε σε τρεις προμηθευτές της Σητείας.
Η ανάθεση προμήθειας μίσθωση Μηχανημάτων Έργων και Ειδικού Αποφρακτικού Μηχανήματος σχετίζεται με ένα μεγάλο μηχάνημα- εκσκαφέα. Σκοπός είναι να εξασφαλιστεί η δυνατότητα παρέμβασης σε βλάβες μεγάλου μεγέθους, καθώς δε διαθέτει αντίστοιχη δυνατότητα από την Επιχείρηση. Αφορά το ειδικό αποφρακτικό που κατά καιρούς έρχεται από το Ηράκλειο για τον καθαρισμό των αντλιοστασίων, των βιολογικών, των φρεατίων, των αγωγών που δεν μπορούν να καθαριστούν με τα μηχανήματα της ΔΕΥΑΣ τα οποία δεν έχουν τις απαιτούμενες δυνατότητες.
– Το Δ.Σ. προχώρησε στην κατακύρωση -ανάθεση της υπηρεσίας «Επισκευές αντλιών ΕΕΛ και αντλιοστασίων λυμάτων Δημοτικών Ενοτήτων Σητείας, Ιτάνου και Λεύκης. Αλλά και έλαβε απόφαση περί δέσμευσης για έκδοση πάγιας εντολής ισόποσης πληρωμής των δόσεων για την οικονομική ενίσχυση της ΔΕΥΑΣ από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας