Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Γ. Γουλιδάκης- Αγωνία για τον ξενοδοχειακό τομέα,θολό τοπίο για τις εκδηλώσεις(ηχητικο)

81275385_1754220781380076_1129191071562072064_n
 Στα τέλη Ιουνίου, εκτιμά πως θα υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για το τι θα γίνει το φετινό καλοκαίρι με τις εκδηλώσεις, πολιτιστικές κυρίως, σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γ. Γουλιδάκης,
που αντιμετωπίζει εξαιρετικά επιφυλακτικά τις προοπτικές της ερχόμενης περιόδου, ιδιαίτερα αναφορικά με τον τουρισμό αλλά καΙ τη σωστή ή όχι κατανομή της ενίσχυσης του κλάδου από την κυβέρνηση. Μιλώντας στον STYLE 100 και τον Κώστα Γραμμενίδη, ο Γιάννης Γουλιδάκης,επέμεινε ιδιαίτερα στον ξενοδοχειακό κλάδο , βλέποντας πως τα χρήματα που δόθηκαν ως ενίσχυση, δεν πήγαν πάντα σε αυτούς που τα είχαν πραγματικά ανάγκη. Εκτός από το θέμα της κατανομής, εντόπισε και πολλά κενά, ενώ χαρακτήρισε «εμπαιγμό» την υποχρέωση των επιχειρηματιών να να καταφεύγουν σε λογιστή για να μπορέσουν να ενταχθούν σε ένα, περιορισμένης εμβέλειας όπως αποδείχθηκε πρόγραμμα.
Εχει καταρτιστεί μάλιστα, υπόμνημα δέκα σημείων, που , όπως είπε , θα γίνει προσπάθεια να επιδοθεί στον υπουργό Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη, στην διάρκεια της επίσκεψης του στον Αγιο Νικόλαο, το Σάββατο, για εγκαίνια ξενοδοχειακής μονάδας.
  Πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις
Με την συμμετοχή της εντεταλμένης συμβούλου για τα πολιτιστικά του δήμου Σητείας Μαρίας Γιαννακάκη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη από την Αντιπεριφέρεια σύσκεψη στην νέα αίθουσα «Αντώνης Στρατάκης», με θέμα την διεξαγωγή ή όχι εκδηλώσεων μέσα στο καλοκαίρι.
Παρόλο που το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, αφού υπάρχουν συνεχείς εγκύκλιοι και οδηγίες, ο Γιάννης Γουλιδάκης, θέλησε να ανεβάσει το θέμα πέρα από τη υγειονομική κρίση,κάνοντας λόγο για μέτρα προστασίας που πρέπει να έχουν συνεχή και όχι περιστασιακή ισχύ. Θέματα που αφορούν είσοδο-έξοδο από χώρους θεαμάτων και την ευθύνη του φορέα διοργάνωσης, με την παρουσία υπεύθυνου στο χώρο.
Η Περιφέρεια, όταν χρηματοδοτεί εκδηλώσεις, είναι συνυπεύθυνη και στην υγεία και την ασφάλεια , είπε , και πρέπει να την απασχολούν θέματα Πολιτικής Προστασίας στις εκδηλώσεις.
Επιφυλάξεις διατύπωσε και για το αν τηρούνται μέτρα προστασίας στις ιδιωτικές εκδηλώσεις .
Στον τομέα  της εστίασης, τα πράγματα είναι πιο καθαρά, αφού υπάρχουν συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα πλέον, ενώ με επιτυχία ολοκληρώνονται οι σχετικές ενημερωτικές δράσεις της Περιφέρειας στις πόλεις του νομού, ενός νόμου, που έτσι κι αλλιώς είχε εξαιρετικά χαμηλή παραβατικότητα , την περίοδο των απαγορεύσεων.
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ




Πηγή : Style 100fm

Συνολικες προβολες σελιδας