Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Συνεχείς οι προσπάθειες για την τουριστική ανάπτυξη Σητείας

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχεία Επαρχίας Σητείας Γιάννης Κακουράκης μίλησε στη δημοσιογράφο της ΑΝΑΤΟΛΗΣ Μαρίζας Ψαράκη αναλύοντας τους στόχους της Ένωσης για την νέα τριετία.  Ο κεντρικός άξονας της στοχοθεσίας, όπως ανέφερε ο κ. Κακουράκης, δεν αλλάζει.
Αφορά τις συνεχείς προσπάθειες για την τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή της επαρχίας Σητείας, προς όφελος του τόπου και των κατοίκων του.

Στην κατεύθυνση αυτή δραστηριοποιείται η Ένωση, όπως συμπλήρωσε, εδώ και αρκετά χρόνια με πρωτοβουλίες που ανέλαβε αλλά και με δράσεις κι ενέργειες που υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Περιφέρεια, το Δήμο, τον ΟΑΣ, οι οποίες καρποφόρησαν τα τελευταία χρόνια με την έναρξη πτήσεων τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας και την αύξηση της επισκεψιμότητας στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας. Μία προσπάθεια που δεν ήταν εύκολη, αντίθετα απαιτήθηκε πολύς χρόνος,  πολλές επαφές, μεθοδικότητα, στοχευμένες ενέργειες και προβολή της περιοχής ώστε να ανοίξουν προορισμοί όπως από τις Σκανδιναβικές χώρες.
Στόχος, όπως είπε ο κ. Κακουράκης, είναι οι προσπάθειες της Ένωσης για την περαιτέρω ανάδειξη της περιοχής και την ανάπτυξη του τομέα του τουρισμού να συνεχιστούν  σε συνεργασία πάντα με την Περιφέρεια, το Δήμο, τον ΟΑΣ  και για νέα τριετία. «Έχουμε μία καλή συνεργασία – κι ευχαριστούμε όλους τους εμπλεκόμενους για την συμβολή τους – την οποία θέλουμε να συνεχίσουμε προς όφελος του τόπου.
Διανύουμε μία εποχή όπου οι καταστάσεις που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρες. Απαιτείται σύνεση, ψυχραιμία, συνεργασία κι ακόμη περισσότερη προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τις διαμορφούμενες καταστάσεις, πόσο δε όταν αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να έχουμε σαφή εικόνα για το μέλει γενέσθαι. Είμαστε σχεδόν στα τέλη του Ιούνη, σε μία τουριστική σαιζόν που άλλα αναμενόταν και άλλα δεδομένα έχουμε λόγω κορονοϊού. Είναι αισθητές οι επιπτώσεις και στην περιοχή μας, στην πολύ μειωμένη κίνηση στα καταστήματα και γενικότερα, στην τοπική οικονομία. Φέτος περιμέναμε μία καλή σαιζόν, αντ’ αυτού δεν ξέρουμε τι θα γίνει.
Αυτήν την εποχή η τουριστική κίνηση είναι αισθητά μειωμένη σε όλη την επαρχία. Καταγράφεται μία πολύ μικρή επισκεψιμότητα από επισκέπτες από την υπόλοιπη Κρήτη, για δύο η τρεις ημέρες. Το τοπίο είναι ακόμα ασαφές και σίγουρα όχι ιδιαίτερα αισιόδοξο. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στις αρχές και μέχρι τα μέσα Ιουλίου όταν θα έχουν ανοίξει οι αεροπορικές συνδέσεις και θα έχουν ανοίξει σε μεγάλο βαθμό τα ξενοδοχεία και στην περιοχή μας.»

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας