Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Θ. Πετρουλάκης - Δεν είναι εποχές για να χάνονται χρηματοδοτήσεις από το Λιμενικό Ταμείο (Ηχητικο)

104168191_2964083660293882_6913549757631963807_nTα περιβόητα, πλέον, 124 χιλιάδες ευρώ του Λιμενικού Ταμείου, επαναφέρει στην επικαιρότητα ο τέως πρόεδρος του Θοδωρής  Πετρουλάκης, μιλώντας στον STYLE 100 και το. Κώστα Γραμμενίδη.


Διευκρινίζει πως τα χρήματα,που είχαν εξασφαλιστεί επί της δημαρχίας Πατεράκη , με τον ίδιο πρόεδρο του Δ. Σ του Ταμείου για έργα που αφορούν στην ασφάλεια του λιμανιού της Σητείας (στον μόλο, συγκεκριμένα), δεν αξιοποιήθηκαν τη φετινή χρονιά και η πιθανολογούμενη μεταφορά της χρηματοδότησης στο 2021 από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών (και όχι Ναυτιλίας, όπως έχει εννοηθεί), έχει ως αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία διεκδίκησης νέου κονδυλίου την επόμενη χρονιά, για άλλες παρεμβάσεις που χρειάζεται το λιμάνι.

«Δεν είναι εποχή για να χάνονται χρηματοδοτήσεις», είπε, καλώντας τη σημερινή διοίκηση του Ταμείου να τρέξει τα θέματα ασφαλείας που συνδέονται άμεσα με ένα ακόμα επίμαχο θέμα, την κρουαζιέρα.

Χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη την συνεργασία με ειδικό για το θέμα, κάνοντας λεπτομερή αναφορά στη συνεργασία που είχε ξεκινήσει, επί ημερών του με τον πρόεδρο και  διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου με ετήσια σύμβαση το 2016 που ανανεώθηκε την επόμενη χρονιά (αμοιβή κατ έτος 8 χιλιάδες ευρώ).

Το θέμα, είχε απασχολήσει σοβαρά το Λιμενικό Ταμείο Σητείας, επί ημερών του, και είχαν γίνει τα σχέδια ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων, οι βυθομετρήσεις, ενώ υπήρξε και παρουσία σε διεθνή έκθεση στο Αμβούργο  για την προβολή της περιοχής ως τουριστικό προορισμό . Υπήρξαν παράλληλα επαφές με εταιρίες διοργάνωσης κρουαζιέρας.

Σύμφωνα  με όσα είπε, δεν υπήρξε  συνέχεια, για ένα θέμα που, η επιτυχής του έκβαση, καθορίζεται από τη συνεχή προσπάθεια και την δημιουργία όλων των όρων που συνεισφέρουν στην καλή ψυχολογία του επισκέπτη.

Μικρή αναφορά έκανε (με την ιδιότητα του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΣ, αλλά κυρίως αυτή του «ενεργού πολίτη»), στην εγκατάσταση λατομείου και των σχετικών εγκαταστάσεων στην περιοχή του Κατσιδωνίου, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει υδρογεωλογική μελέτη από ειδικούς για να καταδειχθεί αν θα υπάρξει πρόβλημα για τα νερό της Ζου από τις εκρήξεις.

Εμφανίστηκε  τέλος ικανοποιημένος που μια σειρά παρεμβάσεων που ξεκίνησαν επί δημαρχίας Πατεράκη, όπως το νέο βιολογικό του Παλαικάστρου και η αναβάθμιση του βιολογικού Σητείας για την παραγωγή νερού προς ύδρευση, συνεχίζονται και ολοκληρώνονται.



ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας