Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Πως οι Τούρκοι διεκδικούν περιουσίες στην Κρήτη - Τα δήθεν οθωμανικά αρχεία

Τούρκοι διεκδικούν περιουσίες στην Κρήτη - Τουρκικό δημοσίευμαΕυφάνταστη... “έμπνευση” από πλευράς γειτόνων το σχέδιο αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων
Με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο και με “επινοήσεις” που ξεπερνούν κάθε ευφάνταστο σενάριο, συνεχίζεται να εξυφαίνεται ο πολυσύνθετος... ιστός των τουρκικών προκλήσεων κατά της χώρας μας, με την Κρήτη μάλιστα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κάδρου!
Νέα ευφάνταστη... “έμπνευση” από πλευράς γειτόνων το σχέδιο αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ελληνικής κυριότητας, με επίκεντρο μάλιστα την Κρήτη, που έχουν θέσει σε εκκίνηση πάνω από 100 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της Τουρκίας! Οι εν λόγω ΜΚΟ ξεκινούν δικαστική κινητοποίηση για την επιστροφή δήθεν τουρκικών περιουσιών, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στη Δυτική Θράκη.

Στο προσκήνιο δήθεν οθωμανικά αρχεία
Οι τουρκικές ΜΚΟ που επιχειρούν να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο αυτό φτάνουν μάλιστα στο σημείο να ισχυριστούν ότι οι συγκεκριμένες περιουσίες κατέχονται σήμερα παράνομα από Έλληνες, οι οποίοι - όπως υποστηρίζουν - τις άρπαξαν από τους Τούρκους. Αυτή η άνευ προηγουμένου νέα πρόκληση, με μεγάλη δόση αλαζονείας, από οργανώσεις της γειτονικής χώρας φαίνεται ότι έχει ενδεχομένως και την υποστήριξη της πλευράς Ερντογάν, καθώς έχουν έρθει στο προσκήνιο δήθεν οθωμανικά αρχεία που αποδεικνύουν τους τίτλους ιδιοκτησίας. Οι αγωγές θα αφορούν, εκτός από την Κρήτη, και περιοχές στην Κω, στη Ρόδο, τη Δυτική Θράκη και την Κύπρο, με το προκλητικό σκηνικό της Άγκυρας να έχει πολλά ακόμα επεισόδια.
Όπως γίνεται αντιληπτό, ένα νέο θέατρο του παραλόγου με σκιαγραφόμενη υποστήριξη της τουρκικής κυβέρνησης εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα, με οργανώσεις και συλλογικότητες της Τουρκίας να εμφανίζονται έτοιμες να ξεκινήσουν δικαστική κινητοποίηση για την επιστροφή περιουσιών που δήθεν ανήκαν σε Τούρκους που ζούσαν σε ελληνικές περιοχές, μεταξύ των οποίων και στην Κρήτη.

Η πρωτοβουλία και οι όλες κινήσεις γεννούν ευθέως σκέψεις για ένα ύποπτο σχέδιο αμφισβήτησης της ελληνικής κυριότητας σε ελληνικά εδάφη (!). Μάλιστα, μέσω τοποθετήσεων και ανακοινώσεων οι επικεφαλής των συγκεκριμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων φτάνουν στο σημείο να χαρακτηρίσουν την Κρήτη τουρκικό έδαφος, ενώ γίνεται λόγος και για εκδίωξη των Τούρκων από το νησί. Ενδεικτικό της εκτός ορίων πρόκλησης των Τούρκων το γεγονός ότι αναφέρονται σε γενοκτονία του οθωμανικού έθνους.
Απόλυτα χαρακτηριστικές του παραλογισμού είναι και οι δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Τούρκων Παγκόσμιας Αλληλεγγύης, που έκανε λόγο για υφαρπαγή γης εις βάρος της Τουρκίας, που συνιστά γενοκτονία!

Όπως είναι προφανές, μιλάμε για μια κίνηση και μια πρωτοβουλία που μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, την ώρα που η πλευρά Ερντογάν αναζητά τρόπους προκειμένου να δυναμιτίζει το κλίμα μέσα από παράλογες απαιτήσεις και αναφορές.
Οι Τούρκοι τραβούν το σχοινί σ' ένα θέατρο του παραλόγου, που φαίνεται ότι έχει πολλά ακόμα επεισόδια, με όχημα περισσότερες από 100 ΜΚΟ, οι οποίες δημιούργησαν ένα πλασματικό θέμα που αφορά ακίνητα και στην Κρήτη, τα οποία απαλλοτριώθηκαν, σύμφωνα με τις αναφορές, μετά την περίοδο της Συνθήκης της Λωζάννης.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο “Τουρκικά Νέα”, πάνω από 100 τουρκικές ΜΚΟ ξεκίνησαν δικαστική κινητοποίηση για την επιστροφή τουρκικών περιουσιών, που ανήκαν σε Τούρκους, οι οποίοι ζούσαν στα Δωδεκάνησα, ειδικά σε Κω, Ρόδο, Δυτική Θράκη και Κρήτη. Το θέμα θα μεταφερθεί μέσω των τουρκικών ενώσεων στα Ηνωμένα Έθνη, την Ε.Ε., τον ΟΑΣΕ και το ΕΔΑΔ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Sabah”, ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Παγκόσμιας Αλληλεγγύης, Halid Kanak, δήλωσε: «Όταν το ναυτικό μας θα μεταβεί στα νότια της Κρήτης μαζί με τα αεροσκάφη και τα UAV μας, δε θα ήταν δύσκολο σε εμάς να απαιτήσουμε τη γη που κατασχέθηκε στο νησί αυτό. Οι Τούρκοι πολίτες απομακρύνθηκαν όταν η Κρήτη ήταν τουρκική γη στο παρελθόν και οι περισσότεροι από αυτούς καταστράφηκαν οικονομικά. Εμείς κινούμαστε για να λάβουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας. Εάν κάποιο έθνος υπέστη “γενοκτονία” μέσω της υφαρπαγής της γης, αυτό ήταν το οθωμανικό έθνος, δηλαδή το τουρκικό έθνος, και αυτό συνέβη παντού στα Βαλκάνια».
Ο Τούρκος αξιωματούχος τόνισε ότι αγωγές δε θα περιοριστούν στην Κρήτη, αλλά θα συνεχιστούν στη Ρόδο, την Κύπρο, την Κω, τη Μοσούλη-Κιρκούκ, τη Βουλγαρία, τη Δυτική Θράκη, την Κριμαία και τη Λιβύη. Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης δρ. Ιλιάς Τοπσακάλ τόνισε ότι πολλοί ακαδημαϊκοί θα υποστηρίξουν αυτή τη διαδικασία.
Βεβαίως, η Κρήτη, το πιο καλά φυλασσόμενο νησί στη Μεσόγειο, με προηγμένα αμυντικά συστήματα, μοίρες αεροσκαφών και πολλά ακόμη, δεν είναι ακριβώς... ανυπεράσπιστο έδαφος, οπότε παρουσιάζει ενδιαφέρον το πώς ακριβώς θα διεκδικήσουν τα ελληνικά εδάφη.
Οι τουρκικές ΜΚΟ που εξυφαίνουν την πρόκληση
Στο εν λόγω δημοσίευμα αποκαλύπτονται ενδεικτικά ορισμένες εκ των 100 τουρκικών ΜΚΟ που στηρίζουν αυτά τα αιτήματα και συγκεκριμένα οι:
* Ένωση Τούρκων Μπούρσα World Ahıska Turks.
* Διεθνής Ένωση Βοήθειας του Αφγανιστάν.
* Βαλκανική Ένωση Eyüp Sultan.
* Σύνδεσμος Αλληλεγγύης του Αφγανιστάν.
* Ένωση Δυτικής Θράκης Üsküdar.
* Σύνδεσμος Πολιτισμού και Αλληλεγγύης των Βαλκανίων Sultanbeyli.
* Ένωσης Γιουρούκων και Τουρκμένων της Ιστανμπούλ.
* Ένωση Βοήθειας Μουσουλμάνων Βαλκανίων.
* Συριακή Ομοσπονδία Τουρκμένων.
* Σύνδεσμος Αλληλεγγύης Τούρκων της Ρόδου.
* Ερευνητικός Σύλλογος Καυκάσιων.
* Ένωση Kıraç Thrace Rumeliler.
* Βαλκανική Ένωση Μεταναστών.
* Πολιτιστικός Σύλλογος Τούρκων Κύπρου.
* Σύνδεσμός Zeytinburnu Δυτικής Θράκης.

Πηγή : Nέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας