Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης στην ΚΡΗΤΗ TV: Όλοι με μάσκες στα πλοία – Πόσα άτομα θα φιλοξενούνται σε καμπίνα

https://img.youtube.com/vi/jaMJXHlZiFc/hqdefault.jpgΗ χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική για τα μέλη του πληρώματος και τους επιβάτες και θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρου του πλοίου ακόμη και στο κατάστρωμα.

Οι κανόνες που θα πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες
«Η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους όσοι βρίσκονται μέσα στα πλοία, είτε είναι επιβάτες, είτε είναι  μέλη του πληρώματος  και θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρου του πλοίου ακόμη και στο κατάστρωμα», ξεκαθάρισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV και την Κατερίνα Σαλαπάτα.
Από τις 18 Μαΐου θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στην Κρήτη και με βάση τα νεότερα δεδομένα, ο κ. Πλακιωτάκης  αναφέρθηκε στο νέο πλαίσιο που θα αφορά τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις δίνοντας σημαντικές πληροφορίες για όλα όσα θα ισχύουν από την ερχόμενη Δευτέρα και θα πρέπει να τηρούνται στο έπακρο , όπως άλλωστε ορίζει το νέο πρωτόκολλο επιβίβασης και αποβίβασης των επιβατών στα πλοία.
Σε περίπτωση κρούσματος δεν μπαίνει σε καραντίνα όλο το πλοίο. Ο ασθενής περιορίζεται σε ένα ασφαλές σημείο και θα ακολουθείται το σχετικό πρωτόκολλο.
Σε κάθε καμπίνα θα φιλοξενείται ένας επιβάτης, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες.
Το πρωτόκολλο του πλοίου προβλέπει ότι  οι πληρότητες μειώνονται στο 50 % ωστόσο δεν θα υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση για το επιβατικό κοινό.
Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Υπουργός στην ΚΡΗΤΗ TV: «Τα σχετικά πρωτοκολλά για τους νέους κανόνες και μετακίνησης των επιβατών με τα πλοία είναι έτοιμα και θα εφαρμοστούν από την Δευτέρα 18 Μαΐου, ταυτόχρονα με την άρση των περιοριστικών μέτρων, μετακίνησης για την Κρήτη σε πρώτο στάδιο.
Το πρωτόκολλο επιβίβασης και αποβίβασης προβλέπει ότι θα πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ επιβατών και με όλους τους όρους ασφαλείας, προστασίας και υγιεινής.
-Σε περίπτωση κρούσματος δεν μπαίνει σε καραντίνα όλο το πλοίο. Ο ασθενής περιορίζεται σε ένα ασφαλές σημείο και θα ακολουθείται το σχετικό πρωτόκολλο που θα μεταφέρεται το ύποπτο κρούσμα στον πλησιέστερο σταθμό αποβίβασης και στη συνέχεια στο πλησιέστερο νοσοκομείο που θα είναι πιστοποιημένο και θα μπορεί να διαχειριστεί ύποπτα κρούσματα.
-Οι θερμομετρήσεις μπαίνουν στο "πλάνο" πιθανότατα από 15 Ιουνίου και μετά με την επιβίβαση οι επιβάτες  θα πρέπει να προσκομίζουν  ένα ειδικό πληροφοριακό έντυπο που θα περιέχει πληροφορίες υγειονομικού χαρακτήρα οι οποίες και θα αξιολογούνται από τους αστυνομικούς του πλοίου
-Σε κάθε καμπίνα θα φιλοξενείται ένας επιβάτης, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες.
Το πρωτόκολλο του πλοίου προβλέπει ότι  οι πληρότητες μειώνονται στο 50 % εκτός αν μιλάμε για πλοίο με καμπίνες που θα φθάνει στο 55% ωστόσο δεν θα υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση για το επιβατικό κοινό.
Θαλάσσιος τουρισμός και επαγγελματικά σκάφη αναψυχής
«Και στον θαλάσσιο τουρισμό και για τα επαγγελματικά  σκάφη αναψυχής προετοιμάζονται τα σχετικά πρωτόκολλα. Ήδη προωθείται κοινή υπουργική απόφαση που θα αναστέλλει την αύξηση ΦΠΑ στα ναύλα από 12% στα 24%. Γεγονός που σημαίνει ότι ο  ΦΠΑ θα παραμείνει στο 12 % και θα δώσει μεγάλη ανάσα στην ρευστότητα  των επαγγελματικών σκαφών αναψυχής, αφού αρκεί μόνο να σας πώ ότι οι ακυρώσεις στο συγκεκριμένο κλάδο να αγγίζουν το 90% και εμείς έχουμε σκοπό να τον ενισχύσουμε με αυτό το σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο», πρόσθεσε με έμφαση ο κ. Πλακιωτάκης.
Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.
Ακολουθεί η συνέντευξη του κ. Πλακιωτάκη στην Κατερίνα Σαλαπάτα


Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας