Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Μ. Τσιφετάκης στον STYLE 100: Λέμε «ναι» σε ο τι αφορά στη βελτίωση της ζωής των δημοτών (ΗΧΗΤΙΚΟ)

53439665_10217847736561293_5218057640239693824_o Ψηφίζουμε θετικά σε ότι αφορά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, έχουμε άποψη και την εκφράζουμε, και αυτό που επιδιώκουμε είναι να είμαστε αποτελεσματικοί, δήλωσε , μιλώντας στον STYLE 100 και τον Κώστα Γραμμενίδη ο Μανώλης Τσιφετάκης, ως εκπρόσωπος της παράταξης «Επιστροφή στο Μέλλον» , με επικεφαλής τον Νίκο Κουρουπάκη.

Η τοποθέτηση έρχεται ως απάντηση σε σχολιασμούς εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου για «συνέλευση», με τον  κ. Τσιφετάκη να υπερασπίζεται τη διακριτή θέση της δημοτικής παράταξης και την αυτονομία στις τοποθετήσεις, που , αναγκαστικά συμφωνούν με εκείνες της δημοτικής αρχής όταν υπάρχει ταύτιση στις επιδιώξεις, δηλαδή, προώθηση θεμάτων και αποφάσεων που οδηγούν σε αναβάθμιση της καθημερινότητας του πολίτη.
Οσο για το ενδεχόμενο κάποιου είδους συνεργασίας, διαφάνηκε πως παραμένει στο τραπέζι, υπό τη προϋπόθεση πως θα τεθεί με οργανωμένο τρόπο, με ιεράρχηση προτεραιοτήτων και με άμβλυνση των προγραμμάτων και των δυο παρατάξεων, ώστε να συγκλίνουν σε σημεία.
Θετική ήταν η αποτίμηση που έκανε ο Μ. Τσιφετάκης στην τελευταία, «ψηφιακή» συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όσον αφορα το επιχείρημα αυτό της τηλε-συνεδρίασης και φαίνεται πως τα μικρά, τεχνικά προβλήματα, αντιμετωπίζονται για την συνέχεια, οσο αυτό αναγκαστικά υπάρξει λογω της υγειονομικής κρίσης.
Όσον αφορά τα θέματα που συζητήθηκαν
  • σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να παραμένει η παραλαβή της παιδικής χαράς στο Γούδουρα, σημαντικό θέμα για τους κατοίκους της περιοχής αφού δεν υπάρχει άλλος χώρος για παιδιά. Το θέμα τη απομάκρυνσης του χαλικιού και τοποθέτησης ψηφίδας , δεν έχει λυθεί.
  • Τα σχέδια χωρικής και οικιστικής οργάνωσης ανοιχτής πόλης (ΣΧΟΑΠ), Ιτάνου, Λεύκης , Σητείας, πρέπει αν ενοποιηθούν, τόνισε ο Μ. Τσιφετάκης, στην παρούσα φάση προχωρούν τροποποιήσεις μόνο , αρχικά στο δήμο Λεύκης για τους όρους δόμησης με τροποποιήσεις σε θέματα όπως η απόσταση από τη ακτή κλπ.
  • Εξακόσιες χιλιάδες ευρώ είναι η συμμετοχή του δήμου για το Εργοστάσιο ανακύκλωσης, κάτι που δεν δέχεται ο δήμος όπως είπε ο Γ. Ζερβάκης, θέση με την οποία, όχι μόνο συμφωνεί η παράταξη Κουρουπάκη, αλλά, βλέποντας και την τοποθέτηση της περιφέρειας που προθυμοποιείται να βρει εκείνη τα χρήματα, αισθάνεται δικαιωμένη για τη θέση της πως ο δήμος εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς για την χωροθέτηση των σχετικών έργων.
  • Επισήμανε, τέλος, πως πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες για το νέο Δημαρχείο.
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Πηγή : Style 100Fm


Συνολικες προβολες σελιδας