Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Να προχωρήσει η μεταφορά φυσικού αερίου στην Κρήτη μέσω Αθερινόλακκου, ζητά ο Γ. Χατζηνικολάκης (ηχητικο)

45425986_1237058043117031_3451659392372441088_nΤην ανάγκη να προχωρήσει το έργο μεταφοράς φυσικού αερίου στην Κρήτη με τον εικονικό αγωγό στον Αθερινόλακκο, τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ενεργειακό σταθμό Γιώργος Χατζηνικολάκης, μιλώντας στον STYLE 100 και σχολιάζοντας πληροφορίες (που δεν έχουν διαψευστεί από το αρμόδιο υπουργείο) για «πάγωμα» στην κατασκευή  των  εικονικών αγωγών φυσικού αερίου σε Δωδεκάνησα, νησιά Βορείου Αιγαίου και του πλωτού σταθμού  LNG στην Κρήτη.

Παρόλο που επίσημες ανακοινώσεις, δεν υπάρχουν ακόμα,φαίνεται πως η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας πετά έξω από το πρόγραμμα του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος  Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) τα συγκεκριμένα έργα,με την επίκληση του κόστους μεταφοράς που θα επιβαρύνει  τους κατοίκους του νησιού´
Όμως,  αυτή η επιλογή, αφήνει «ανοιχτό παράθυρο» στου ιδιώτες που θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν για την παροχή φυσικού Αερίου, με δεδομένη την υποχρέωση της αντικατάστασης των ντιζελοκίνητων μηχανημάτων, με άλλα «καθαρής ενέργειας».
Για την Κρήτη το πλάνο που φαίνεται πως δεν εγκρίθηκε αφορά στη μεταφορά «εικονικά» αερίου από το νησί της Ρεβυνθούσας στον Αθερινόλακκο.
Οι εργαζόμενοι εκεί, εκατό μόνιμοι, 40 περίπου με οχτάμηνες συμβάσεις και κάποιοι ακόμα με εργολαβίες, παρέχουν το 50% της  συνολικής  ενέργειας του νησιού, δουλεύοντας σε 24ωρη βάση , ενώ προετοιμάζονται και για την πρώτη φάση της μικρής  διασύνδεσης της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα αρχικά και στη συνέχεια για  τη μεγάλη.
Για όλα αυτά τα θέματα, προετοιμάζονται συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και τον Υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Πηγή : Style 100Fm


Συνολικες προβολες σελιδας