Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Καλοκαιρινές προβολές στις γειτονιές της πόλης από το Σύλλογο Φιλων Μουσικής


13690572_10206877768569906_8425167380376066218_nΠαρέμβαση πολιτιστική , προσφορά σε όλους τους κατοίκους  της πόλης ετοιμάζεις ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας, ανοίγοντας πόρτα ψυχαγωγίας  στο φετινό, φτωχό από πολιτιστικές εκδηλώσεις καλοκαίρι, λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Προετοιμάζεται έτσι μια πρωτότυπη «κινούμενη», ανοιχτή κινηματογραφική αίθουσα που θα μπορεί να στήνεται, κάθε βραδιά, σε διαφορετική γειτονιά της Σητείας, προσφέροντας την απόλαυση ταινιών κάτω από τον νυχτερινό ουρανό, σε κλίμα παρείστικο, αλλά με άρτια διοργάνωση, που είναι και το στοίχημα που έχει βάλει προσωπικά η Βέρα Περάκη, ο «ιθύνων νους» της κίνησης αυτής.
Σε πρώτη φάση, έχει εξασφαλιστεί η οθόνη (3×4), ο ηχητικός εξοπλισμός υπάρχει και το «ναι» από τη δημοτική αρχή. Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας , προϋποθέτει βέβαια την εξασφάλιση ροής από ταινιοθήκες από τις κινηματογραφικές λέσχες. Πρόθεση είναι οι προβολές να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο . Από τον Ιούνιο εξάλλου επιτρέπεται η λειτουργία των υπαίθριων κινηματογράφων σε όλη την Ελλάδα.
Σε κάθε περίπτωση, απαρέγκλιτα θα τηρηθούν στις προβολές, όλοι οι υγειονομικοί κανόνες με τις αποστάσεις μεταξύ των θεατών και τα κενά διαστήματα που συστήνουν οι ειδικοί.
Η φιλόδοξη αυτή πρωτοβουλία, σύμφωνα με τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής και την Βέρα Περάκη, υλοποιείται στο όνομα της πρόωρα χαμένης ,δραστήριας στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης, Χάρις Ροδουσάκη, που συμβολικά , «προσφέρει» τις προβολές στη Σητεία, παρούσα και το φετινό καλοκαίρι στα τεκταινόμενα της πόλης της .
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100fm

Συνολικες προβολες σελιδας