Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Μαρία Νικητάκη: Πρέπει Όλοι Μαζί να Βάλουμε Πλάτη!



Η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Σητείας κα Μαρία Νικητάκη μιλώντας στον σταθμό μας κατά την πρώτη μέρα της επιστροφής στην κανονικότητα, ανέφερε ότι "Πρέπει Όλοι Μαζί να Βάλουμε Πλάτη!"
για να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα βοηθώντας ο ένας τον άλλο.
Την Δευτέρα 4 Μαίου άνοιξαν τα καταστήματα:
Βιβλιοπωλεία

Οπτικά

Αθλητικός εξοπλισμός

Πώλησης φυτών

Αγορές καταναλωτών

Απελευθερώνεται η μετακίνηση παραγωγών για τις λαϊκές αγορές μεταξύ περιφερειών

Κομμωτήρια

Κουρεία

Κέντρα αισθητικής

ΚΤΕΟ

Όσον αφορά στην τήρηση των αποστάσεων: Στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου έως 20 τ.μ. 4 άτομα, από 20 τ.μ. - 100 τ.μ. 4 άτομα + 1 άτομο / 10 τ.μ. και άνω των 100 τ.μ. 12 άτομα + 1/ 15 τ.μ.

Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξουν και τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα.

H έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων προϋποθέτει την τήρηση αποστάσεων 2 μέτρων ανά άτομο, χρήση μάσκας για προσωπικό και πελάτες, ενώ συνιστάται μη χρήση ανελκυστήρων, αλλά εφόσον είναι αναγκαία τότε επιτρέπεται χρήση του 40% των προβλεπόμενων ατόμων ενώ αν το κατάστημα έχει κυλιόμενες δεν επιτρέπεται στους πελάτες η χρήση του ανελκυστήρα

Για τα κουρεία, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα εφαρμόζεται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας. Προσέλευση πελατών μόνο με ραντεβού και καταχώρηση τους σε κατάλογο που θα συντάσσει η επιχείρηση κατά την έναρξη καθημερινής λειτουργίας. Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους και τα γάντια μιας χρήσης για τους εργαζόμενους στα κέντρα αισθητικής. Ισχύουν οι περιορισμοί συγκέντρωσης προσώπων των λιανεμπορίου. Σε περίπτωση περισσοτέρων τους ενός επιπέδων, δεν επιτρέπεται παρουσία άνω του ενός ατόμου 1 / 10 τ.μ.

Νέο ωράριο λειτουργίας στα καταστήματα: Βάσει ΚΥΑ δύναται η δυνατότητα στους κατα τόπους Εμπορικούς συλλόγους στην περιφέρεια να προσαρμόζουν το ωράριο σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς. Το άνοιγμα στις 10 πμ ισχύει μόνο για την Αττική. Στην δικιά μας αγορά θα ισχύσει το θερινό ωράριο.

Πηγή : SitiaFm 95.5

Συνολικες προβολες σελιδας