Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Διαφορετική η φετινή Πρωτομαγιά στη Σητεία

Διαφορετική είναι σίγουρα η  φετινή Πρωτομαγιά   για πολλούς λόγους. Ωστόσο σταθερός παραμένει ο χαρακτήρας της Εργατικής Πρωτομαγιάς και ίσως περισσότερο ουσιώδης δεδομένων των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί  πλέον για τους εργαζόμενους  λόγω της παρούσας κατάστασης και των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοιού.

Στο πλαίσιο αυτό  εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, του Σωματείου Εργαζομένων SunWeek και του Δήμου Σητείας, κατέθεσαν σήμερα στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην κεντρική πλατείας της Σητείας.
«Ημέρα μνήμης η σημερινή, μας υπενθυμίζει τους αγώνες και το αίμα που χύθηκε για τα  δικαιώματα των εργαζομένων. Αυτούς δεν πρέπει να τους  ξεχνάμε ποτέ όλοι οι εργαζόμενοι» τόνισε ο Πρόεδρος του Σωματείου SunWeek, μέλος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου και της ΠΟΕΤ κ Νίκος Καριχημάκης.
Ο κ. Γιώργος Φωτεινάκης , Αντιπρόεδρος, εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου στην επαρχία Σητείας δήλωσε «είμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τις εξεγέρσεις του παρελθόντος για την εργατιά, τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για όλους εμάς . Σήμερα είναι διαφορετικά τα πράγματα . Δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια . Ας ελπίσουμε να καλυτερεύσουν τα πράγματα και να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση αλώβητοι».
Τέλος ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ.Νίκος Μακρυνάκης ανέφερε «με την σημερινή λιτή δράση τιμούμε τους αγώνες του εργατικού κινήματος  για την κατοχύρωση εργατικών δικαιωμάτων, κάτι που ξεκίνησε την 1η Μαΐου του 1886 από το Σικάγο της Αμερικής. Φέτος είναι παράξενες οι συνθήκες. Από την πλευρά του Δήμου  θέλουμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες, αγωνίζονται για να προσφέρουν και να εξασφαλίσουν υπηρεσίες, τρόφιμα σε όλους μας και να τους ευχηθώ καλή δύναμη. Επίσης καλή δύναμη σε όλους τους εργαζόμενους και γενικότερα σε όλο τον κόσμο . Να ξεπεράσουμε αυτή την δύσκολη , πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε παγκόσμια».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας