Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Η Κρήτη θυμίζει… καλοκαίρι – Στα ύψη ο υδράργυρος λόγω των ισχυρών νοτιάδων

Καιρός - Ζέστη - Θάλασσα Υψηλές θερμοκρασίες στη βόρεια Κρήτη την Τρίτη
Η πιο ζεστή μέρα του φετινού Μαΐου φαίνεται ότι είναι η σημερινή, μέχρι στιγμής, για την Κρήτη με την θερμοκρασία να φθάνει σχεδόν τους 40 βαθμούς Κελσίου λόγω και των ισχυρών νοτιάδων.



Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών meteo.gr, «Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία την Τρίτη 12/05 θα ευνοήσει την κίνηση θερμών αέριων μαζών από την Αφρική. Αποτελέσμα είναι τα σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, όπου σε συνδυασμό με τους ισχυρούς νοτιάδες (καταβατικούς ανέμους) στη Βόρεια Κρήτη, η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει τοπικά τους 36-38 βαθμούς Κελσίου»
Τρίτη
Ενδεικτικά στο Ηράκλειο, ο υδράργυρος σήμερα θα σκαρφαλώσει, στις 12 το μεσημέρι, στους 36 βαθμούς κελσίου και στις 3 το μεσημέρι στους 38.
Στις Μουρνιές Χανίων  Τρίτη, η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου, στα Χανιά στους 38 βαθμούς,  στον Άγιο Νικόλαο και τα Φαλάσαρνα τους 35 βαθμούς Κελσίου.
Τετάρτη
Στην Παλαιόχωρα και την Πρέβελη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου, στη Σητεία, τις Αρχάνες, την Ιεράπετρα και την Γέργερη τους 33 βαθμούς Κελσίου, στις Μοίρες στους 32, στο Τυμπάκι τους 31 βαθμούς.
Η στροφή των επιφανειακών ανέμων σε βόρειους κατά το μέσο της εβδομάδας, θα προκαλέσει μικρή πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη 13/05
 Αυτό άλλωστε  διακρίνεται και στον παρακάτω χάρτη θερμοκρασιών για το μεσημέρι της Τρίτης  12/05.


Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας