Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

28 χρόνια STYLE100: Στα πανηγύρια του ’90 σε Συκιά και Αρμένους (Video)

13529238_828573483944349_2913573743978637407_n-710x434
Νύχτες και μέρες στα χωριά μας, και κάνουμε την αρχή από το καφενείο στη Συκιά, στις αρχές του ενενήντα, μια πρέφα εδώ, μια κουβέντα εκεί, μια σιωπή παραπέρα, ένα τσιγάρο.
Προπαντός, μια παρέα γιατί έτσι βγαίνει ωραία η ζωή.

Και η ζωή πραγματικά βγήκε και πήγε στο πανηγύρι. Είναι 1992, και όλοι εμείς, συναντιόμαστε στις πλατείες των  χωριών, ψυχές γεμάτες και ανοιχτές αγκαλιές ,γιορτές εκεί έξω που έχει ανεμελιά, συντροφιά ,παρέες, κέφι , ρακί και πολλά βήματα  που ακολουθούν  το ρυθμό των Κρητικών  χορών. Πολλές γνωστές φυσιογνωμίες . Για δείτε προσεχτικά….
Στη συνεχεία, υπάρχει πάλι χαρά, χορός και κέφι, είναι πανηγύρι στους Αρμένους, λίγα χρόνια αργότερα και τα πράγματα είναι σοβαρά, γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με «επαγγελματίες»χορευτές και χορεύτριες! Είναι τα παιδάκια τα πεντάχρονα, εφτάχρονα, δεκάχρονα και οι λίγο πιο μεγάλοι που ξεσηκώνουν τον κόσμο , εκπλήσσοντας με τι δεινότητα τους και που τα ίδια, ώριμοι άνθρωποι πια, αν δουν τον εαυτό τους τι έκανε τότε, μάλλον θα εκπλαγούν ….
Μια ευκαιρία ήθελε τότε ο κόσμος, μια αφορμή και μόλις του δινόταν, έδειχνε πως μπορούσε να κάνει μια νύχτα να μη μοιάζει με καμία άλλη, έτσι, αυθόρμητα κι απλά, Να μπλέκονται τα χέρια στους χαιρετισμούς, να στήνονται μικρά σκηνικά με φλερτ και έρωτες , κρυφά από  τους «μεγάλους », οι μεγάλοι τα ξέρουν όλα φυσικά και να καμαρώνουν  που «ξεπετάχτηκε» το παιδί. Όχι πως δεν υπήρξαν και οι  αυστηροί, αλλά δεν χωράνε στο θέμα μας.
Θα πούμε,βέβαια πως θα ξαναζήσουμε τέτοιες  στιγμές και τέτοιες βραδιές, παρόλο που ξέρουμε πως αυτές οι βραδιές, έτσι όπως έχουν καταγραφεί  στο βίντεο, με τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αυτές τι μουσικές και αυτές τι διαθέσεις, δεν θα ξανάρθουν ποτέ. Θα ρθούν άλλες. Καλύτερες, ας ελπίσουμε.
  • Τα βίντεο που προβάλλονται ανήκουν στο αρχείο του Μανώλη Δασκαλάκη και του STYLE 100
  • Το βίντεο στο καφενείο, στη Συκιά, έχει επενδυθεί μουσικά με τον αλησμόνητο Δερμιτζογιάννη να παίζει λύρα και να τραγουδά.
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Πηγή : Style 100Fm


 

Συνολικες προβολες σελιδας