Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

28 χρόνια STYLE 100: Ο Διονύσης σέρνει το χορό, για τα χρόνια που θα έρθουν (βιντεο)

okkkkΠέρα από όλες, τις πολλές ιδιότητες που είχε, τα δημόσια αξιώματα και τους τιμητικούς τίτλους, ο άνθρωπος  ήταν το όνομα του. Όνομα-ιδιότητα : Διονύσης. Με καταγωγή απευθείας από τον συνονόματο του θεό, μες στις διονυσιακές γιορτές ο πρωταγωνιστής φυσικά.

Ο Διονύσης  Γιαννακάκης έχει ξεπεράσει με άνεση τη λήθη, και είναι εδώ,πάντα πρώτος να σέρνει τους  χορούς, να βάζει φωτιές στις παρέες με το κέφι, τη σπιρτάδα και το ανεξάντλητο χιούμορ του, με τις μουσικές και τα τραγούδια του, με τις μαντινάδες του και τα ξεσπάσματα χαράς.
Η  δημόσια εικόνα του, έχει καταγραφεί περίπου έτσι και είναι ένα από τα πολύτιμα αναμνηστικά που έχει αυτή η πόλη.
Τυχερή πόλη, που είχε έναν Διονύση  να την συνοδεύει στα γλέντια και να την συστήνει σε όλο τον κόσμο, βγάζοντας την από τα περιθώρια. Ηταν κοσμοπολίτης εξάλλου, με την πιο βαριά σημασία τη λέξης .
Στο βίντεο,μια τιμητική βραδιά ,από τους φίλους, κάποια χρόνια πριν(Οκτώβριος του 2007). Είναι παρούσα όλη σχεδόν η Σητεία, ο ίδιος είναι συγκρατημένος και κάποιες στιγμές αμήχανος,μέχρι τη στιγμή που θα ζητήσει συγνώμη από όλους όσους πλήγωσε, χωρίς να το θέλει. Μια σπάνια στιγμή δημόσιας εξομολόγησης. Εκεί ήταν απόλυτα ο εαυτός του, ξανά.  Ειλικρινής και μεγάθυμος.
Με τον Διονύση, κλείνει και το αφιέρωμα στα 28 χρόνια του STYLE100. Ηταν ιδέα του Μανώλη Δασκαλάκη να κλείσουμε έτσι. «Πρώτος άνοιγε ο Διονύσης το χορό, τελευταίος τον έκλεινε»,μου είπε. «Ετσι θα κλείσουμε και μεις».
Σας ευχαριστούμε για κάθε  ένα από τα είκοσι οχτώ χρόνια χωριστά και για όλα τα χρόνια που θα έρθουν και θα είμαστε  όπως πάντα, μαζί.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Πηγή : Style 100Fm


Συνολικες προβολες σελιδας