Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Τηλεδιάσκεψη Αυγενάκη για την σταδιακή επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας (Video)

Τηλεδιάσκεψη με τους Δημάρχους, τους αντιδημάρχους και τους εντεταλμένους συμβούλους, υπευθύνους για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση με αντικείμενο τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα στη σταδιακή επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με τη συμμετοχή και του Σωτήρη Τσιόδρα, επικεφαλής της ειδικής επιτροπής επιστημόνων του υπουργείου Υγείας.




Στην σημερινή Τηλεδιάσκεψη έλαβε μέρος και ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης.



Οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη ενημερώθηκαν από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Αθλητισμού για τις γενικές κατευθύνσεις διαμόρφωσης των Πρωτοκόλλων με τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής, διαμόρφωση που θα είναι συνεχής και θα αξιολογείται καθημερινά, ως δυναμική διαδικασία στην προοδευτική, σταδιακά, επανεκκίνηση της αθλητικής λειτουργίας.

Έγινε σαφές ότι εκτός των Πρωτοκόλλων και της εφαρμογής τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις, από τους εκάστοτε εμπλεκομένους, εξίσου σπουδαίο ρόλο θα συνεχίσει να παίζει η «ατομική ευθύνη» ενός εκάστου.

Τονίστηκε ότι από την Δευτέρα 4 Μαΐου θα επιτραπούν οι προπονήσεις σε ανοιχτούς αθλητικούς χώρους για τα ατομικά αθλήματα, με προτεραιότητα στους πρωταθλητές μας που είτε έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είτε την διεκδικούν με αρκετές πιθανότητες. Σχετική λίστα ετοιμάζει η Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΕ και θα παραδοθεί στην ΓΓΑ για να ενημερωθούν οι αντίστοιχες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Οι αθλητικοί φορείς θα αποστείλουν άμεσα τις παρατηρήσεις, τις προτάσεις και τα τυχόν υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζουν οι διεθνείς συνομοσπονδίες των αθλημάτων τους, προκειμένου οι ιδιαιτερότητες κάθε αθλήματος να ληφθούν υπόψιν στη διαμόρφωση των εγχώριων πρωτοκόλλων.

Αποφασίστηκε επίσης να διευρυνθεί η σύνθεση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής Αθλητισμού με ιατρό που θα υποδείξει η Παραολυμπιακή Επιτροπή, ειδικευμένο σε θέματα ΑμεΑ.


Πηγή : SitiaFm 95.5

Συνολικες προβολες σελιδας