Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Στη Σητεία παραμένει αγκυροβολημένο το γιγάντιο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 5

Στην τοποθεσία «Καρούμες» στην περιοχή του Δήμου Σητείας παραμένει αγκυροβολημένο από χθες το βράδυ – περίπου στις 9 – το γιγάντιο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 5, λόγω  δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το πλοίο  ξεκίνησε από Ντουμπάι με προορισμό τον Πειραιά και είναι κενό επιβατών, πλην του πληρώματος του. Το πλοίο θα αποπλεύσει μόλις οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες. Στον Σαρωνικό αναμένεται να συγκεντρωθούν και άλλα κρουαζιερόπλοια που δεν πραγματοποιούν κρουαζιέρα.
Μ.Ψ.
Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας κ. Γιώργος Αϊλαμάκης: “κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας με το Λιμεναρχείο Σητείας, έλαβε χώρα ενημέρωση, που αφορά τα δύο κρουαζιερόπλοια που βρίσκονται στην περιοχή μας (Σχοινιά – Κάβο Σίδερο), σύμφωνα με την οποία δε τίθεται θέμα ανησυχίας λόγο κοροναϊού…
Πρόκειται για πλοία της ίδιας πλοιοκτήτριας εταιρίας που λόγο μεγάλης θαλάσσιας κινητικότητας, ελλιμενίζουν στην περιοχή μας, έρχονται από Πορτ Σαιντ με προορισμό το Πειραιά για παραλαβή εφοδίων. Δεν έχουν επιβάτες παρά μόνο το πλήρωμα, το οποίο είναι πολύ καλά στην υγεία τους, όπως το διαβεβαίωσαν και οι δύο πλοίαρχοι. Αναμένεται εντός της ημέρας ο απόπλους του ενός. Το άλλο με νεώτερη εντολή.
Η ενημέρωση των δημοτών είναι ιερή μας υποχρέωση… Με υπευθυνότητα, πνεύμα ανησυχίας και ευαισθησία προς τους δημότες μας, συνεχίζουμε το έργο μας. Μένουμε σπίτι αγαπάμε τη ζωή και τον συνάνθρωπο μας” καταλήγει ο κ. Αϊλαμάκης.

Πηγή : Ανατολή





Συνολικες προβολες σελιδας