Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Η πρόσληψη του Γενικού Γραμματέα από τη Δημοτική Αρχή Σητείας

Η Δημοτική παράταξη Σητεία Μπροστά εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου για την πρόσληψη του Γενικού Γραμματέα από τη Δημοτική Αρχή Σητείας:

Η δημοτική αρχή, υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου συνεχίζει να επιβεβαιώνει τα αρχικά δείγματα γραφής της.
Μετά από την προσπάθεια του Λιμενικού ταμείου να παραχωρήσει μέρος της χερσαίας ζώνης Λιμένος, σε επιχείρηση που σύμφωνα με την νομοθεσία δεν την δικαιούται, για να ικανοποιήσει την απαίτηση υποψήφιας με τον συνδυασμό τους, στερώντας την μάλιστα από άλλη επιχείρηση, προχωρεί σε αύξηση των αμειβομένων μετακλητών με την πρόσληψη Γενικού Γραμματέα, και Ειδικού Σύμβουλου σε θέματα οδοποιίας στο δήμο Σητείας.
Την στιγμή που η χώρα και οι τοπικές κοινωνίες υποφέρουν , η δημοτική αρχή επιβαρύνει τους δημότες, αυξάνοντας τους μετακλητούς και τις αμοιβές τους σε όλους τους φορείς του Δήμου, συνολικά με ποσό που αγγίζει σχεδόν τις 100.000 ευρώ ετησίως.
Συγκεκριμένα:
– Γενικός Γραμματέας 40.200 ευρώ ετησίως.
– ΔΟΚΑΣ από μηδέν αποζημίωση Προέδρου και Αντιπροέδρου, σε 10.200 (850χ12) ευρώ ετησίως
– ΜΑΔΕΣ από μηδενική αποζημίωση προέδρου σε 8.400 ευρώ ετησίως (700χ12).
– Ειδικός σύμβουλος για αγροτική οδοποιία περίπου 20.000 ετησίως .
Δεν μας έχουν ενημερώσει για την αποζημίωση του ειδικού συμβούλου στον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας (ΟΑΣ), όταν επί των ημερών μας , περικόψαμε δαπάνες στον ΟΑΣ, καταργώντας τις αντιμισθίες αιρετών και τις αποζημιώσεις συνεργατών ύψους πάνω από 60.000 ευρώ ετησίως .
Διαθέταμε αυτό το ποσόν στην εξωστρέφεια της περιοχής μας, στην Τουριστική Προβολή, στην στήριξη του Γεωπάρκου, στον Πολιτισμό και στον πρωτογενή τομέα (Κορνάρεια, Μεσογειακό φεστιβάλ, ημερίδες για το ελαιόλαδο).
Στην δημοτική αρχή μάλλον παραβλέπουν πως η διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων δεν είναι αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης και εξαργύρωσης πολιτικής στήριξης .
Η δίνη της καραντίνας του κορονοϊού δεν θα αποτελέσει την Κολυμπήθρα του Σιλωάμ για αυτές τις ενέργειες.
Να είναι βέβαιοι πως η πανδημία δεν θα τους βοηθήσει να τα περάσουν όλα αυτά «κάτω από τα άχυρα».
Ως παράταξη ευχόμαστε η χώρα, ο δήμος μας, οι οικογένειες μας να επανέλθουμε σύντομα στην κανονικότητα.
Έως τότε μένουμε σπίτι.
Δημοτική παράταξη Σητεία Μπροστά

Πηγή : Ανατολή





Συνολικες προβολες σελιδας