Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Γιάννα Χρυσουλάκη: Στους χώρους δουλειάς κινδυνεύουν εργαζόμενοι και δικαιώματα.


Στις 28 Απρίλη ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τα εργατικά σωματεία για να δυναμώσουν οι φωνές μας και μαχητικά να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας της υγείας μας, των οικογενειών μας, αλλά και να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Οπως συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις των υγιειονομικών, της ΟΕΝΓΕ στις 7 Απρίλη και των
εμποροϋπαλλήλων στα Σούπερ Μάρκετ στις 15 Απρίλη συνεχίζουμε, αναδεικνύοντας την αξία της κοινής δράσης με τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, τους αγροτικούς
συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.

Η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού ξεγύμνωσε τις μεγάλες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας. Μείναμε σπίτι, αλλά το σύστημα Υγείας παρέμεινε αθωράκιστο. Στους χώρους δουλειάς κινδυνεύουν εργαζόμενοι και δικαιώματα. Με τα μέτρα που εφαρμόζει ήδη η κυβέρνηση επιδιώκει να πληρώσει ο λαός, οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι γι’ ακόμα μία φορά το λογαριασμό!

Κάποιες από εμάς βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή σε νοσοκομεία και χώρους Υγείας δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας χωρίς ουσιαστική κρατική στήριξη. Πολλές από εμάς δουλεύουμε στα σούπερ μάρκετ με εξαντλητικά ωράρια χωρίς μέτρα προστασίας. Άλλες η εργοδοσία μας έθεσε σε αναστολή και εκ περιτροπής εργασία χωρίς να γνωρίζουμε αν αύριο θα έχουμε δουλειά, με τι μισθούς και δικαιώματα. Πολλές που δουλεύουμε σε γραφεία, φροντιστήρια, ιδιωτικές επιχειρήσεις μεταφέραμε τη δουλειά στο σπίτι ζώντας και αυτήν την περίφημη τηλεργασία. Όσες έχουμε παιδιά στα σχολεία ζούμε από πρώτο χέρι το "θαύμα" της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με τα παιδιά μας να παλεύουν να κρατήσουν μια επαφή με το σχολείο τους μη έχοντας την κατάλληλη υποδομή ή και σύνδεση δικτύου στα σπίτια μας.

Η κυβέρνηση ρίχνει στις πλάτες των εργαζομένων τις συνέπειες της πανδημίας, χαρίζοντας προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τα οποία δεν περιορίζονται στις φοροαπαλλαγές, στην αναστολή πληρωμών για τις ασφαλιστικές εισφορές και τις ρυθμίσεις. Τους άναψε και το πράσινο φως:


Για να πετάξουν χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες στην ανεργία.

Για να επεκτείνουν τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις,

Για να δουλεύουμε πιο εντατικά, χωρίς δικαιώματα.

Για να μας επιβάλουν την τηλεργασία που σημαίνει 24ωρη σκλαβιά.

Δεν θα τους αφήσουμε!

Δεν θα μας κλείσουν το στόμα παίρνοντας μέτρα καταστολής και ποινικοποιώντας τους αγώνες των
εργαζομένων.

Διεκδικούμε τώρα την κατάργηση των μέτρων που πάρθηκαν με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για τη διαχείριση της κρίσης.

Δεν συμβιβαζόμαστε με την “ευέλικτη” εργασία που βάζει σε καραντίνα τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Δεν συμβιβαζόμαστε να είναι οι ανάγκες μας στο περιθώριο, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε όλοι και όλες σταθερή δουλειά με ικανοποιητικό εισόδημα, να έχουμε ελεύθερο χρόνο
και δημόσιες δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας.

Η επόμενη μέρα δεν πρέπει να μας βρει παροπλισμένες και απογοητευμένες.

Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει δυνατές και μαχητικές.

Παίρνουμε θέση στο συλλογικό αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα.


ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ

Ε-mail: ogeomadagynaikonsitias@gmail.com

Τηλ. Επικοινωνίας: 6995495487, 6945358701

Πηγή : SitiaFm 95.5

Συνολικες προβολες σελιδας