Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Καιρός: Οι νοτιάδες «έφεραν» πτώσεις δέντρων - Που καταγράφηκαν ριπές 148 χλμ;

Άνεμοι, δέντρο, άνεμος, αέρας Με τους νοιτάδες η θερμοκρασία άγγιξε τους 27.9 βαθμούς Κελσίου στο νησί μας!

Οι πολύ ισχυροί νοτιάδες έντασης 7-8 μποφόρ που έπνεαν το Σάββατο στην Κρήτη προκάλεσαν προβλήματα και κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Συνολικά η υπηρεσία κλήθηκε σε 18 περιστατικά κοπής δέντρων και παρέμβασης για αντικείμενα που αιωρούνταν, σε Ηράκλειο και Χανιά.
Ριπές 148 km/h
Πολύ μεγάλες τιμές ριπών ανέμου κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr μέχρι αργά το μεσημέρι του Σαββάτου 04/04 (με μέγιστο τα 148 km/h στη Φινοκαλιά Λασιθίου), όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί:

Στην οδό Έβανς στο κέντρο του Ηρακλείου κλήθηκε όχημα της πυροσβεστικής καθώς πινακίδα αποκολλήθηκε και χρειάστηκε η απομάκρυνσή της πριν υπάρξει ατύχημα.
Η παρέμβαση της πυροσβεστικής στην οδό Έβανς
Χαρακτηριστικό των συνθηκών που επικρατούν είναι το γεγονός ότι λόγω του υψηλού κυματισμού από τους θυελλώδεις ανέμους, έσπασε κάβος στη Σούδα Χανίων.
Tαυτόχρονα η θερμοκρασία άγγιξε τους 27.9 βαθμούς Κελσίου στο νησί μας!

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και για τους λίγους που κινούνται, με το απαραίτητο έγγραφο λόγω των αυστηρών μέτρων, στο οδικό δίκτυο καθώς κλαδιά και αντικείμενα πέφτουν στο οδόστρωμα αιφνιδιάζονται τους οδηγούς.

Πηγή : Νέα Κρήτη



Συνολικες προβολες σελιδας