Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Στάση αναμονής για τον τουρισμό στο Μακρύ Γιαλό λόγω κορονοϊού

Μια τουριστική χρονιά γεμάτη ανασφάλεια ετοιμάζεται να ξεκινήσει τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο με την εξάπλωση ή μη του κορονοϊού τους επόμενους μήνες να είναι αυτή που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την τουριστική κίνηση.

Ήδη στον τουριστικό κλάδο η προετοιμασία για την αντιμετώπιση του φαινομένου είναι κάτι παραπάνω από εντατική, με ξενοδόχους, τουριστικούς πράκτορες, μεταφορικές εταιρίες και ασφαλιστικές να προσπαθούν να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένες για όλα τα ενδεχόμενα.
Οι επιπτώσεις ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους και στο τουρισμό του Μακρύ Γιαλού, όπως λέει ο αντιδήμαρχος Μ. Βρυγιωνάκης,  αφού οι κρατήσεις κυρίως σε μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, εμφανίζονται πεσμένες και η εικόνα αυτή την περίοδο να έχει εμφανή διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αντίθετα στις μεγάλες μονάδες της περιοχής για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχουν μειώσεις η ακυρώσεις.
Όπως λένε επαγγελματίες του τουρισμού στο Ράδιο Λασίθι, αυτή την περίοδο οι Ιταλοί είναι οι πρώτοι που είτε ακυρώνουν είτε διστάζουν να προγραμματίσουν τις διακοπές τους, αφού ζουν από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις του κορονοϊού, και είναι αρκετά επιφυλακτικοί.
Στα θετικά νέα της περιοχής πάντως φαίνεται πολύ θετικό το ζωηρό ενδιαφέρον που παραμένει για αγορές οικοπέδων γύρω από το Μακρύ Γιαλό και ιδιαίτερα στην ανατολική πλευρά με σκοπό την κατασκευή νέων ξενοδοχειακών μονάδων.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι



Συνολικες προβολες σελιδας