Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λασιθιου για το επίδομα στους δικηγόρους

Το ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου για την καταβολή επιδόματος 800€ στους δικηγόρους


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου, συνεδρίασε εκτάκτως με τηλεδιάσκεψη, στις 27 Μαρτίου 2020, μετά την υποχώρηση της κυβέρνησης από τη δημόσια δέσμευση της να καταβάλει το επίδομα των 800€ στους δικηγόρους (δια στόματος του Πρωθυπουργού και κορυφαίων Υπουργών). Αντ’ αυτού, παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες την προκλητική εξαγγελία επιδότησης προγραμμάτων voucher για τη δήθεν κατάρτισή μας σε ζητήματα τηλεργασίας! Η ανωτέρω υπαναχώρηση της κυβέρνησης από την αρχική δέσμευση της και η εξαγγελία επιδοτούμενων σεμιναρίων αποτελεί άνευ προηγουμένου πρόκληση και εμπαιγμό του δικηγορικού σώματος.
Η καταβολή έκτακτου οικονομικού επιδόματος αποτελεί άμεση ανάγκη για την επιβίωση της μεγάλης πλειονότητας των συναδέλφων, που δεν έχουν αυτή τη στιγμή καμία δυνατότητα να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους, καθώς ήδη από τις 13 Μαρτίου 2020 έχει ανασταλεί υποχρεωτικά με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου οποιαδήποτε δικαστική καθώς και εξώδικη εργασία.
Η πρωτοφανής αυτή απαξίωση του κλάδου μας δεν συνάδει με το ρόλο του δικηγόρου στην απονομή Δικαιοσύνης και τη Δημοκρατία. Προφανώς, κάποιοι θέλουν τους δικηγόρους εξαθλιωμένους, ανήμπορους να ορθώσουν ανάστημα στην κρατική αυθαιρεσία. Η αδικαιολόγητη συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντί μας δεν δικαιολογείται από καμία έκτακτη συνθήκη, την ίδια μάλιστα στιγμή που δεν φείδεται να διαθέτει εκατομμύρια ευρώ για την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας. Απαιτούμε την παροχή έκτακτου οικονομικού επιδόματος σε όλους τους δικηγόρους και απορρίπτουμε κατηγορηματικά την εξαγγελία περί επιταγών κατάρτισης ως πρωτοφανή εμπαιγμό. Υπό τις προϋποθέσεις αυτές, προτιμότερο κρίνεται τα χρήματα αυτά να δοθούν στο δημόσιο υγειονομικό μας σύστημα.
Επειδή μέχρι σήμερα ο κλάδος μας αντιμετωπίστηκε από την Κυβέρνηση με τον χειρότερο και πλέον προσβλητικό τρόπο.
ΖΗΤΟΥΜΕ
1) Την άμεση ένταξη του κλάδου μας στη διαδικασία στήριξης με το ποσό στων 800€, για τους μήνες Μάρτιο & Απρίλιο και ομοίως με τα ίδια ποσά για όλους τους επόμενους μήνες υποχρεωτικής διακοπής της δραστηριότητάς μας.
2) Την απόδοση στους συναδέλφους των αποθεματικών του λογαριασμού του ΟΑΕΔ που συγκεντρώθηκαν επί χρόνια από δικές μας εισφορές.
3) Την πλήρη απαλλαγή των δικηγόρων από την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για τους μήνες που θα παραμείνουν κλειστά τα Δικαστήρια.
4) Την μετάθεση όλων των φορολογικών τους υποχρεώσεων μετά το μήνα Οκτώβριο τρέχοντος έτους.
5) Την άμεση καταβολή σε όλους τους δικαιούχους συναδέλφους των οφειλόμενων από το ΤΑΧΔΙΚ και το Πρόγραμμα Νομικής Βοήθειας.
Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στο γραφείο του κ. Πρωθυπουργού.
Στον κ. Υπουργό Οικονομικών .
Στον κ. Υπουργό Εργασίας .
Στον κ. Υπουργό Ανάπτυξης.
Στον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης.
Στους Βουλευτές του Νομού Λασιθίου.​
Στα Μ.Μ.Ε του Νομού Λασιθίου.
Για το Δικηγορικό Σύλλογο Λασιθίου
Ο Πρόεδρος Γεώργιος Παραουλάκης
Ο Γενικός Γραμματέας Εμμανουήλ Καλαϊτζάκης

Πηγή : Aνατολή




Συνολικες προβολες σελιδας